Galerija 25.01.2021
1 attēls • 25. jan 2021 07:17
AR DESU, SIERU UN TOMĀTIEM PILDĪTI BAKLAŽĀNI
Nepieciešams:
2 baklažāni
200 g žāvētas desas
200 g labi kūstoša siera
3 – 4 tomāti
sāls pēc garšas
3 ķiploka daiviņas
200 g majonēzes
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Atsevišķa bļodiņā iespiež majonēzi, kurai pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Masu rūpīgi samaisa.
2. Baklažāniem izdara iegriezumus tā, lai veidotos līdz...VairākAR DESU, SIERU UN TOMĀTIEM PILDĪTI BAKLAŽĀNI
Nepieciešams:
2 baklažāni
200 g žāvētas desas
200 g labi kūstoša siera
3 – 4 tomāti
sāls pēc garšas
3 ķiploka daiviņas
200 g majonēzes
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Atsevišķa bļodiņā iespiež majonēzi, kurai pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus. Masu rūpīgi samaisa.
2. Baklažāniem izdara iegriezumus tā, lai veidotos līdz galam nenogrieztas šķēles un nedaudz pārkaisa ar sāli.
3. Baklažānus liek ietaukotā cepamtraukā un starp iegrieztajām šķēlēm ar pārtikas otiņas palīdzību iesmērē sagatavoto majonēzes un ķiploku maisījumu.
4. Desu un tomātus sagriež ripiņās, bet sieru plānās šķēlītēs un liek starp baklažāna šķēlēm: katrā iegriezuma atvērumā vienu desas ripiņu, vienu tomāta ripiņu un vienu siera šķēlīti. 5. šādi piepildītus baklažānus liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai.
Labu apetīti!
-