Galerija 07.01.2021
1 attēls • 7. jan 2021 09:43
NEPARASTĀS KARTUPEĻU PANKŪKAS
Nepieciešams:
Pankūkām:
5 - 6 lieli kartupeļi
1 sīpols
1 banāns
1 ola
sāls pēc garšas
Mērcei:
200 ml skāba krējuma
2- 4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g mazsālīta laša šķēlītes
zaļumi vai dīgsti
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un uz kartupeļu rīves sarīvē.
2. Kartupeļiem pievieno sarīvētu...VairākNEPARASTĀS KARTUPEĻU PANKŪKAS
Nepieciešams:
Pankūkām:
5 - 6 lieli kartupeļi
1 sīpols
1 banāns
1 ola
sāls pēc garšas
Mērcei:
200 ml skāba krējuma
2- 4 ķiploka daiviņas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g mazsālīta laša šķēlītes
zaļumi vai dīgsti
Pagatavošana:
1. Kartupeļus nomizo, nomazgā un uz kartupeļu rīves sarīvē.
2. Kartupeļiem pievieno sarīvētu sīpolu, pieber sāli un piesit olu. Visu samaisa.
3. Banānu notīra, ar dakšiņu saspaida putriņā un pievieno kartupeļu masai. Vēlreiz rūpīgi samaisa.
4. Pannā sakarsētā eļļā ar karoti liek mīklu, nedaudz izlīdzina un cep no abām pusēm zeltaini brūnas pankūkas.
5. Gatavo mērci: krējumam pievieno caur ķiploku spiedi izspiestas ķiploku daiviņas, sāli un piparus. Visu sakuļ viendabīgā mērcē.
6. Pankūkas pasniedz ar krējuma - ķiploku mērci, mazsālīta laša šķēlītēm un zaļumiem.
Labu apetīti!
-