Galerija 04.01.2021
1 attēls • 4. jan 2021 08:25
LATVISKOTAIS KIČARI AR DĀRZEŅIEM
Nepieciešams:
3 nelieli burkāni
1 neliels cukini
1 neliels puķkāposts
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
1 glāze rīsu
1 glāze lēcu
½ tējkarote sinepju pulvera
½ tējkarote kurkumas
gabaliņš (apm. 2 cm) svaiga invera saknes
4 krustnagliņas
2 tējkarotes cukura
1 ēdamkarote sāls ( bet var pievienot pēc savas garšas)
1 šķēle citrona
ūdens tik daudz, lai nose...VairākLATVISKOTAIS KIČARI AR DĀRZEŅIEM
Nepieciešams:
3 nelieli burkāni
1 neliels cukini
1 neliels puķkāposts
1 sīpols
3 daiviņas ķiploka
1 glāze rīsu
1 glāze lēcu
½ tējkarote sinepju pulvera
½ tējkarote kurkumas
gabaliņš (apm. 2 cm) svaiga invera saknes
4 krustnagliņas
2 tējkarotes cukura
1 ēdamkarote sāls ( bet var pievienot pēc savas garšas)
1 šķēle citrona
ūdens tik daudz, lai nosedz dārzeņus
Pagatavošana:
1. Sīpolu sasmalcina, burkānus un cukini sagriež kubiņos, bet puķkāpostu sadala nelielās rozetēs.
2. Sagrieztos dārzeņu liek dziļā pannā sakarsētā eļļā, pārkaisa ar sāli, cukuru, sinepju pulveri un kurkumu. Karsē uz vidējas liesmas, ik pa brīdim apmaisot, apmēram 15 minūtes.
3. Tad dārzeņiem pievieno rīsus, lēcas, citrona šķēlīti, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus un krustnagliņas.
4. Visu pārlej pārlej ar karstu ūdeni tā, lai pannas saturs būtu pilnībā nosegts. Pannai uzliek vāku un uz mazas liesmas turpina gatavot, līdz ūdens gandrīz pilnībā iztvaikojis un viss gatavs.
Labu apetīti!
-