Galerija 29.12.2020
1 attēls • 29. dec 2020 15:52
LASIS VAI FORELE GRANĀTĀBOLU MĒRCĒ
Nepieciešams:
500 g svaiga laša vai foreles (bez zvīņām)
sāls pēc gaešas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g rīsu
400 g saldētu zirnīšu
1/2 citrona
daži mazie sarkanie tomātiņi
Mērcei:
100 ml granātābolu sulas
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote balzamiko
Pagatavošana:
1. Rīsus liek verdošā ūdenī, kuram pievienots nedaudz sāls un vāra gata...VairākLASIS VAI FORELE GRANĀTĀBOLU MĒRCĒ
Nepieciešams:
500 g svaiga laša vai foreles (bez zvīņām)
sāls pēc gaešas
malti melnie pipari pēc garšas
Piedevām:
200 g rīsu
400 g saldētu zirnīšu
1/2 citrona
daži mazie sarkanie tomātiņi
Mērcei:
100 ml granātābolu sulas
1 ēdamkarote medus
1 ēdamkarote balzamiko
Pagatavošana:
1. Rīsus liek verdošā ūdenī, kuram pievienots nedaudz sāls un vāra gatavus.
2. Lasi sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cep pannā sakarsētā olīveļļā no abām pusēm skaisti brūnu.
3. Zirnīšus ber atsevišķā katliņā verdošā ūdenī un vāra apmēram 3 minūtes, pēc tam ūdeni nokāš.
4. Gatavo mērci: granātābolu sulu ielej katliņā, pievieno medu, balzamiko etiķi un uz vidējas liesmas karsē, līdz mērce sabiezējusi.
5. Laša fileju liek uz šķīvja un pārlej ar granātābolu mērci. Klāt pievieno vārītus rīsus un novārītus zaļos zirnīšus. Garnē ar sarkanajiem tomātiņiem un citrona šķēlītēm.
Labu apetīti!.
-