Galerija 18.08.2020
1 attēls • 18. aug 2020 20:13
LAŠA UN DĀRZEŅU BIEZZUPA
Nepieciešams:
600 g svaiga laša atgriezumi
4 vidēji lieli burkāni
5 vidēji lieli kartupeļi
1 sīpols
1 svaigs selerijas kāts
180 g kausētā siera
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Laša atgriezumus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra, līdz zivs gatava. Tad šķidrumu nokāš.
2. Zivi liek šķīvī, iztīra no asakām un...VairākLAŠA UN DĀRZEŅU BIEZZUPA
Nepieciešams:
600 g svaiga laša atgriezumi
4 vidēji lieli burkāni
5 vidēji lieli kartupeļi
1 sīpols
1 svaigs selerijas kāts
180 g kausētā siera
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Laša atgriezumus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, piparus un vāra, līdz zivs gatava. Tad šķidrumu nokāš.
2. Zivi liek šķīvī, iztīra no asakām un spurām, sadala mazos gabaliņos un pagaidām atliek malā.
3. Nokāsto buljonu lej atpakaļ katliņā, pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, četrās daļās sagrieztus kartupeļus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, sasmalcinātu selerijas kātu un liek vēlreiz vārīties. Buljonam pilnībā jānosedz dārzeņi. Ja buljona ir par maz, pielej klāt verdošu ūdeni.
4. Kad dārzeņi gatavi, katliņu noņem no plīts un tā saturu sablendē krēmīgā masā.
5. Sablendētajai zupai pievieno kausēto sieru, ja nepieciešams, arī sāli un piparus, un, maisot, uzkarsē līdz viršanas temperatūrai.
6. Tad zupā liek iepriekš sagatavotos laša gabaliņus. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi vai sēklu maizi.
Labu apetīti!
-