Galerija 26.06.2020
1 attēls • 26. jūn 2020 21:57
MENCA FOLIJĀ AR DĀRZEŅIEM UN GARŠAUGU SVIESTU
Nepieciešams:
800 g - 1 kg svaigas mencas
1 baklažāns
1 saldais kartupelis
1 pastinaks
8 daiviņas ķiploka
80 g sviesta istabas temperatūrā
saišķītis zaļo lociņu
saišķītis svaigu diļļu
saišķītis svaigu pētersīļu
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
olīveļļa dārzeņu apslacīšanai
Pagatavošana:
1. Mencu notīra no zvīņām, ja nepiecieš...VairākMENCA FOLIJĀ AR DĀRZEŅIEM UN GARŠAUGU SVIESTU
Nepieciešams:
800 g - 1 kg svaigas mencas
1 baklažāns
1 saldais kartupelis
1 pastinaks
8 daiviņas ķiploka
80 g sviesta istabas temperatūrā
saišķītis zaļo lociņu
saišķītis svaigu diļļu
saišķītis svaigu pētersīļu
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
sāls pēc garšas
olīveļļa dārzeņu apslacīšanai
Pagatavošana:
1. Mencu notīra no zvīņām, ja nepieciešams, izķidā, nomazgā un sagriež porciju šķēlēs.
2. Sagatavo dārzeņus: saldo kartupeli un pastinaku nomizo, nomazgā un sagriež ripiņās vai pusripiņās. Baklažānus sagriež pabiezās strēmelēs. Ķiplokus notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Visus sagatavotos dārzeņus un garšaugus sadala četrās vienādās daļās.
3. Zaļumus (dilles, lociņus, pētersīļu lapiņas) sasmalcina un iemaisa sviestā. Sagatavoto garšaugu sviestu sadala četrās vienādās daļās.
4. Ņem četras palielas folijas sloksnes un uz katras vidū liek nedaudz sagatavoto saldo kartupeļu, pastinaka un baklažāna. Dārzeņus pārkaisa ar sāli, sasmalcinātajiem ķiplokiem un apslaka ar eļļu. Pa virsu liek mencas šķēli, pārkaisa ar pipariem sāli un pārsmērē ar garšaugu sviestu. Foliju aizloka ciet tā, lai veidotos sainītis.
5. Sagatavotos folijas sainīšus liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 20 - 30 minūtes.
6. Gatavus sainīšus izņem no cepeškrāsns, foliju atloka tā, lai veidotos tāda kā bļodiņa un tūlīt pasniedz. Pēc vēlēšanās katram sainītim var pievienot vārītu kartupeli.
Labu apetīti!
-