Galerija 01.06.2020
1 attēls • 1. jūn 2020 13:56
LĒCU UN SPINĀTU ZUPA
Nepieciešams:
1 ēdamkarote eļļas
100 g purava baltā daļa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
3 burkāni
200 g sarkano lēcu
1/2 tējkarote čili pulvera
1 tējkarote dūmotās paprikas
50 g spinātu
1 liels tomāts
1,5 litri dārzeņu buljona
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Palielā katlā sakarsē eļļu un apcep tajā sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, uz sakņu rīv...VairākLĒCU UN SPINĀTU ZUPA
Nepieciešams:
1 ēdamkarote eļļas
100 g purava baltā daļa
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
3 burkāni
200 g sarkano lēcu
1/2 tējkarote čili pulvera
1 tējkarote dūmotās paprikas
50 g spinātu
1 liels tomāts
1,5 litri dārzeņu buljona
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1. Palielā katlā sakarsē eļļu un apcep tajā sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, uz sakņu rīves sarīvētus burkānus un puravu, līdz tie kļūst mīksti.
2. Pievieno čili pulveri, dūmotu papriku un, ik pa brīdim apmaisot, sautē apmēram minūti.
3. Tad pievieno lēcas un visu pārlej ar dārzeņu buljonu. Pieber pēc garšas sāli un piparus, un uzvāra.
4. Samazina liesmu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 20 - 25 minūtes, līdz dārzeņi un lēcas izvārījušies.
5. Pievieno sasmalcinātus spinātus un gabaliņos sagrieztu tomātu. Vāra vēl apmēram 5 minūtes, līdz spināti sakritušies.
6. Pasniedz ar grieķu jogurtu vai skābu krējumu.
Labu apetīti!
-