Galerija 16.05.2020
1 attēls • 16. mai 2020 16:58
ĒRKŠĶOGU CEPUMS AR RIEKSTIEM
Nepieciešams:
500 g svaigu vai saldētu ērkšķogu
100 g cukura
1 ēdamkarote kartupeļu miltu
100 g sviesta vai margarīna
100 g kviešu miltu
50 g auzu pārslu
50 g lazdu riekstu vai mandeļu
Pagatavošana:
1. Ērkšķogas notīra un ber ietaukotā cepamajā traukā. Ja lietojat saldētas ogas, tās nav jāatkausē.
2. Pusi cukura sajauc ar kartupeļu miltiem un pārkaisa ērkšķogām....VairākĒRKŠĶOGU CEPUMS AR RIEKSTIEM
Nepieciešams:
500 g svaigu vai saldētu ērkšķogu
100 g cukura
1 ēdamkarote kartupeļu miltu
100 g sviesta vai margarīna
100 g kviešu miltu
50 g auzu pārslu
50 g lazdu riekstu vai mandeļu
Pagatavošana:
1. Ērkšķogas notīra un ber ietaukotā cepamajā traukā. Ja lietojat saldētas ogas, tās nav jāatkausē.
2. Pusi cukura sajauc ar kartupeļu miltiem un pārkaisa ērkšķogām.
3. Katliņā izkausē sviestu, nedaudz atdzesē, tad pievieno atlikušo cukuru, auzu pārslas, miltus un samaisa mīklu.
4. Mīklai pievieno sasmalcinātus riekstus un vēlreiz samaisa.
5. Mīklu pārlej ērkšķogām un cep līdz 225 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 - 25 minūtes.
6. Gatavu cepumu izņem no cepeškrāsns, nedaudz atdzesē un sagriež gabaliņos.
7. Pasniedz kopā ar saldējumu.
Labu apetīti!
-