Galerija 25.04.2020
1 attēls • 25. apr 2020 14:55
GARDAIS SENLATVIEŠU ĒDIENS - ZĪDENIS
Nepieciešams:
300 g grūbu
1 liels sīpols
200 g žāvēta speķa
apm. 2 l ūdens
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Grūbas uzber uz sausas pannas un maisot apgrauzdē zeltaini brūnas.
2. Uz citas pannas apcep smalki sagrieztu speķi kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem.
3. Katliņā ieber vienu kārtu grūbu (1/3 no visām grūbām), pa virsu uzliek pusi no apc...VairākGARDAIS SENLATVIEŠU ĒDIENS - ZĪDENIS
Nepieciešams:
300 g grūbu
1 liels sīpols
200 g žāvēta speķa
apm. 2 l ūdens
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Grūbas uzber uz sausas pannas un maisot apgrauzdē zeltaini brūnas.
2. Uz citas pannas apcep smalki sagrieztu speķi kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem.
3. Katliņā ieber vienu kārtu grūbu (1/3 no visām grūbām), pa virsu uzliek pusi no apceptā speķa ar sīpoliem, tad liek nākamo kārtu (otro trešdaļu no grūbām) grūbu, tad atkal speķa kārtu, nobeidz ar atlikušajām grūbām.
4. visu pārlej ar karstu ūdeni, kurā izmaisīta sāls un liek cepeškrāsnī 200 grādos līdz gatavībai.
5. Ik pa brīdim pēc vajadzības papildina šķidrumu. Gatavam zīdenim jābūt irdenam un sausam.
Pasniedz kopā ar kefīru vai rūgušpienu.
Labu apetīti!
-