Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 22:45
Pieneņu un biešu lapu zupa
Nepieciešams:
Sauja svaigu jauno pieneņu lapiņu
Sauja svaigu jauno biešu lapiņu
800 g teļa gaļas kauliņu
2 saujas grūbu
2 vidēji lieli burkāni
4 vidēji lieli kartupeļi
1 sīpols
Neliels saišķītis diļļu
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
3 cieti vārītas olas
Pagatavošana:
1. Pienenes uz 30 minūtēm iemērc sālsūdenī (lai noņemtu rūgtumu).
2. Te...VairākPieneņu un biešu lapu zupa
Nepieciešams:
Sauja svaigu jauno pieneņu lapiņu
Sauja svaigu jauno biešu lapiņu
800 g teļa gaļas kauliņu
2 saujas grūbu
2 vidēji lieli burkāni
4 vidēji lieli kartupeļi
1 sīpols
Neliels saišķītis diļļu
Sāls pēc garšas
Malti melnie pipari pēc garšas
3 cieti vārītas olas
Pagatavošana:
1. Pienenes uz 30 minūtēm iemērc sālsūdenī (lai noņemtu rūgtumu).
2. Teļa kauliņus ievieto katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.
3. Pievieno grūbas un veselu vai sasmalcinātu sīpolu.
4. Kad kauliņi stundu vārījušies, buljonam pievieno skaidiņās sarīvētus burkānus un turpina vārīt.
5. Kad gaļa izvārījusies mīksta, zupā liek nomizotus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sasmalcinātas dilles, biešu lapiņas un pieneņu lapiņas. Pēc garšas pieber sāli un piparus.
6. Kad kartupeļi mīksti, zupai pievieno cieti novārītas, sasmalcinātas olas.
7. Pirms pasniegšanas var pievienot skābu krējumu.
Labu apetīti!
-