Galerija 29.04.2020
1 attēls • 29. apr 2020 23:04
Zemeņu un rabarberu plātsmaize
Nepieciešams":
2 rabarberu kāti
150 - 200 g svaigas zemenes
2 olas
150 g cukura + nedaudz cukura pārkaisīšanai
1 tējkarote vaniļas cukura
250 g margarīna vai sviesta
350 g kviešu miltu
1 tējkarote sodas vai cepamā pulvera
2 glāzes zemeņu jogurta
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar cukuru un vaniļas cukuru saputo, pievieno izkausētu, atdzesētu marga...VairākZemeņu un rabarberu plātsmaize
Nepieciešams":
2 rabarberu kāti
150 - 200 g svaigas zemenes
2 olas
150 g cukura + nedaudz cukura pārkaisīšanai
1 tējkarote vaniļas cukura
250 g margarīna vai sviesta
350 g kviešu miltu
1 tējkarote sodas vai cepamā pulvera
2 glāzes zemeņu jogurta
Pagatavošana:
1. Olas kopā ar cukuru un vaniļas cukuru saputo, pievieno izkausētu, atdzesētu margarīnu un pielej jogurtu. Visu sakuļ.
2. Sagatavotajai masai pievieno miltus, cepamo pulveri vai sodu un rūpīgi samaisa viendabīgu mīklu.
3. Mīklu lej plātī, virsu pārber ar nelielos gabaliņos sagrieztiem rabarberiem un zemeņu šķēlītēm. Pārkaisa ar cukuru. Liek līdz 20 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai vai apmēram 45- min.
Labu apetīti!
-