Galerija 30.04.2020
1 attēls • 30. apr 2020 17:48
LAŠA BIEZZUPA AR BALTMAIZES GRAUZDIŅIEM
Nepieciešams:
300 g svaiga laša (vai atgriezumi no viena laša),
3- 4 vidēji lieli burkāni,
4- 5 vidēji lieli kartupeļi,
1 lauru lapa,
1 ķiploka daiviņa,
1 sīpols,
3 svaigi pētersīļu zariņi,
200 ml saldā krējuma,
sāls,
malti melnie pipari.
Pagatavošana:
1. Laša fileju vai atgriezumus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapu un v...VairākLAŠA BIEZZUPA AR BALTMAIZES GRAUZDIŅIEM
Nepieciešams:
300 g svaiga laša (vai atgriezumi no viena laša),
3- 4 vidēji lieli burkāni,
4- 5 vidēji lieli kartupeļi,
1 lauru lapa,
1 ķiploka daiviņa,
1 sīpols,
3 svaigi pētersīļu zariņi,
200 ml saldā krējuma,
sāls,
malti melnie pipari.
Pagatavošana:
1. Laša fileju vai atgriezumus liek katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli, lauru lapu un vāra, līdz zivs gatava. Tad šķidrumu nokāš un ielej atpakaļ katliņā, bet zivi liek šķīvī, sadala mazos gabaliņos un pagaidām atliek malā.
2. Nokāstajam buljonam pievieno ripiņās sagrieztus burkānus, četrās daļās sagrieztus kartupeļus, uz pusēm pārgrieztu sīpolu, ķiploka daiviņu, sasmalcinātus pētersīļu zaļumus un liek vēlreiz vārīties. Buljonam pilnībā jānosedz dārzeņi. Ja buljona ir par maz, pielej klāt verdošu ūdeni.
3. Kad dārzeņi gatavi, katliņu noņem no plīts un tā saturu sablendē krēmīgā masā.
4. Sablendētajai zupai pieber svaigi maltus melnos piparus, pielej saldo krējumu un uzkarsē līdz viršanas temperatūrai. Tad pievieno laša gabaliņus un samaisa.
5. Pasniedz ar grauzdētiem baltmaizes kraukšķiem vai grauzdētām baltmaizes šķēlītēm .
Labu apetīti!
-