Galerija 30.04.2020
1 attēls • 30. apr 2020 17:49
SVĒTKU DIENAS SIĻĶE KAŽOKĀ
Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik lielā traukā gatavosiet salātus.
Nepieciešams:
mazsālīta siļķu fileja
sīpoli
burkāni
kartupeļi
bietes
olas
majonēze
krējums
sāls
sinepes
mārrutki.
Pagatavošana:
1. Bietes, burkānus un kartupeļus novāra ar visām mizām, atdzesē un nomizo.
2. Uzvāra olas.
3. Siļķi un sīpolus smalki sagriež.....VairākSVĒTKU DIENAS SIĻĶE KAŽOKĀ
Sastāvdaļu daudzums atkarīgs no tā, cik lielā traukā gatavosiet salātus.
Nepieciešams:
mazsālīta siļķu fileja
sīpoli
burkāni
kartupeļi
bietes
olas
majonēze
krējums
sāls
sinepes
mārrutki.
Pagatavošana:
1. Bietes, burkānus un kartupeļus novāra ar visām mizām, atdzesē un nomizo.
2. Uzvāra olas.
3. Siļķi un sīpolus smalki sagriež..
4. Visas salātu sastāvdaļas kārto traukā kārtām, starp kārtām lejot majonēzes un krējuma maisījumu, kam pievienoti pēc garšas sāls, sinepes un mārrutki.
5. Vispirms trauka apakšā liek kubiņos sagrieztu siļķi, sasmalcinātus sīpolus un sarīvētus olu dzeltenumus. Visu pārlej ar sagatavoto mērci.
6. Tad liek kārtu ar sarīvētiem kartupeļiem, Pārlej ar mērci.
7. Nākamā ir sarīvētu burkānu kārta, kuru arī pārlej ar mērci.
8. Kā pēdējā ir sarīvētu biešu kārta, virs kuras no sarīvētiem olu baltumiem veido ornamentu. Rotā ar biešu auseklīšiem.
Gatavoja Iveta Apškrūma
-