Pagatavo pats savu Jāņu sieru!
1 attēls • 21. jūn 2013 15:00
Paldies receptes autorei Mikaelai Rozenbergai!
http://www.receptes.lv/receptes/majas-ja…
Sastāvdaļas:
- 1 kg biezpiena,
- 5 l piena (jo treknāks, jo labāk),
- 50 g sviesta,
- ķimenes,
- sāls,
- citronu sula vai citronskābe,
- ja gribas var pievienot arī zaļumus (timiāns, baziliks, koriandrs, dilles u.c.)
Pagatavošana:
Uzkarsē pienu līdz aptuveni 95 grādiem, nepārtraukti maisot pievi...VairākPaldies receptes autorei Mikaelai Rozenbergai!
http://www.receptes.lv/receptes/majas-ja…
Sastāvdaļas:
- 1 kg biezpiena,
- 5 l piena (jo treknāks, jo labāk),
- 50 g sviesta,
- ķimenes,
- sāls,
- citronu sula vai citronskābe,
- ja gribas var pievienot arī zaļumus (timiāns, baziliks, koriandrs, dilles u.c.)
Pagatavošana:
Uzkarsē pienu līdz aptuveni 95 grādiem, nepārtraukti maisot pievieno biezpienu.
No biezpiena skābuma pamazām atdalās sūkalas. Ja tas nenotiek, var pievienot papildus skābumu – citronu sulu vai citronskābi (pavisam nedaudz).
Kad sūkalas pilnībā atdalījušās, maisīšanu un sildīšanu pārtrauc, nolej sūkalas un visu masu nokāš sietā.
Sajauc ķimenes un sāli. Katlā izkausē sviestu.
Liek masu atpakaļ katlā, sajauc ar sviestu un ķimeņēm-sāli.
Ja garšo, klāt var likt arī timiānu, baziliku vai citus garšaugus.
Karsē līdz masa kļūst viendabīga un staipīga, mazliet līdzīga gumijai. Ja karsēsiet mazāku laiku, siers būs irdenāks, ja ilgāku – cietāks.
Pēc tam masu ieklāj marlē vai dvielītī un liek ledusskapī zem sloga, piemēram, šķīvja. Visabāk, ja šķīvis vai dvielītis, ko uzklājat virsū ir sarkanā krāsā – jo saka, ka tad siers labāk sanākot.
Lai gatavošanas prieks un labi garšo!
-