Zemesriekstu Pudiņš
1 attēls • 28. okt 2014 19:28
20 sviesta šokolādes cepumi; 1/4 krūze izkausēta sviesta; 1/3 krūzes rupja cukura; 3 tējk. kartupeļu cietes/kukurūzas cietes; 3 olu dzeltenumi; šķipsna sāls; 2 1/2 krūzes piena; pustējk. vaniļas; 1/2 krūze zemesriekstu sviesta; 230 g sakulta saldā krējuma; sauja zemesriekstu.
1. Sadrupina cepumus, ieklāj cepamajā traukā, pārlej ar kausētu sviestu, uzsilda krāsni uz 175 grādiem un 6 minūtes cep...Vairāk20 sviesta šokolādes cepumi; 1/4 krūze izkausēta sviesta; 1/3 krūzes rupja cukura; 3 tējk. kartupeļu cietes/kukurūzas cietes; 3 olu dzeltenumi; šķipsna sāls; 2 1/2 krūzes piena; pustējk. vaniļas; 1/2 krūze zemesriekstu sviesta; 230 g sakulta saldā krējuma; sauja zemesriekstu.
1. Sadrupina cepumus, ieklāj cepamajā traukā, pārlej ar kausētu sviestu, uzsilda krāsni uz 175 grādiem un 6 minūtes cep pamatnīti.
2.Katliņā bez uguns maisa: cukuru, sāli, olu dzeltenumus, cieti un pienu, kamēr gluda masa.
3. Liek katliņu uz uguns un uz mērenas temperatūras silda,kamēr sabiezē un līdz uzmet pirmo burbuli. Rūpīgi maisi, jo ciete sabiezēs katliņa dibenā. Nogriez karstumu un pievieno vaniļu un zemesriekstu sviestu, turpini lēnām maisīt līdz masa krēmīga 1 minūti.
4. Noņem no uguns un uzlej izceptajai pamatnei, liec virsū plēvi un turi ledusskapī 4 stundas.
5. Izņem no ledusskapja un dekorē ar sakultu putukrējumu un riekstiem! Gatavs! =) Lai labi garšo =)
-