Vimbas tartars ar svaigu gurķi
1 attēls • 6. mai 2013 20:23
Vimba ir viena no nedaudzajām zivīm Latvijas upēs, kuru var ēst jēlu un kura ir ļoti garšīga.
Staigājot pa Kannām es apmeklēju arī mazos franču krodziņus un katra krodziņa ēdienkartē bija jēlas zivs tartars. Tur bija laša tartars, tunča tartars un vēl dažādi brīnumi. Ja franči zinātu kas ir vimba, viņi noteikti arī no vimbas pagatavotu tartaru.
Sastāvdaļas:
Vimba
Gurķis
Šalotes sīpols
Kaperi...VairākVimba ir viena no nedaudzajām zivīm Latvijas upēs, kuru var ēst jēlu un kura ir ļoti garšīga.
Staigājot pa Kannām es apmeklēju arī mazos franču krodziņus un katra krodziņa ēdienkartē bija jēlas zivs tartars. Tur bija laša tartars, tunča tartars un vēl dažādi brīnumi. Ja franči zinātu kas ir vimba, viņi noteikti arī no vimbas pagatavotu tartaru.
Sastāvdaļas:
Vimba
Gurķis
Šalotes sīpols
Kaperi
Citrons
Laims
Olīveļļa
Olīvas
Sāls, pipari
Gatavošana:
Parasti zivju tartaram zivs gaļu smalki sagriež ar nazi, taču vimbai ir mazas smalkas asaciņas un tāpēc es vimbas fileju 2 reizes izmalu ar gaļas mašīnu. Pie iegūtās masas pievieno sāli, piparus, ēdamkaroti kaperus, nedaudz citrona sulas un ēdamkaroti olīveļļas. Visu samaisa.
Gurķi,sīpolu un olīvas sagriež mazos kubiņos un sajauc kopā. Pievieno vimbas masai, samaisa un ar cilindra palīdzību liek uz šķīvja. Dekorē ar citronu un smalkām citrona un laima miziņas strēmelītēm. Pasniedzot uzlej tējkaroti olīveļļas.
Vimbas tartars sanāca dievīgs, pamēģiniet to pagatavot arī Jūs un labu apetīti!
-