Šašliks ingvera un medus marinādē
1 attēls • 22. apr 2013 20:20
Manas dārgās draudzenes nolēma atzīmēt pirmās siltās dienas un devās uz Jūrmalu, kur vienai no viņām ir māja ar skaistu dārzu. Bez šašlika šis pasākums nav iedomājams, tāpēc viņas nopirka svaigu gaļu, nebija slinkas un iepriekšējā vakarā iemarinēja gaļu šašlikam. Zaķītim arī palaimējās, jo viņam atveda vienu šašlika iesmiņu pagaršot. Protams, ne pašu iesmiņu, bet gan šašliku. Jāsaka, ka šašliks bi...VairākManas dārgās draudzenes nolēma atzīmēt pirmās siltās dienas un devās uz Jūrmalu, kur vienai no viņām ir māja ar skaistu dārzu. Bez šašlika šis pasākums nav iedomājams, tāpēc viņas nopirka svaigu gaļu, nebija slinkas un iepriekšējā vakarā iemarinēja gaļu šašlikam. Zaķītim arī palaimējās, jo viņam atveda vienu šašlika iesmiņu pagaršot. Protams, ne pašu iesmiņu, bet gan šašliku. Jāsaka, ka šašliks bija ļoti mīksts un ļoti garšīgs. Mani ieinteresēja, kā tad viņas marinēja gaļu. Šeit būs šīs fantastiskās marinādes recepte.
Sastāvdaļas:
Kakla karbonādes gabals
Medus
Citrons
Ingvers
Ķiploks
Sojas mērce
Gatavošana:
Kakla karbonādi sagriež valrieksta lieluma gabalos un liek traukā, kur tā marinēsies.
Šašlika marinādei no citrona izspiežu sulu, pielej klāt 6 ēdamkarotes sojas mērci, 3 ēdamkarotes medu, sasmalcinātu ķiploka galviņu un apmēram 5 cm garu ingvera gabalu, kuru sarīvēja. Tā arī ir visa marināde. Ingvers gatavam šašlikam piešķir vieglu austrumniecisku garšas pieskārienu un jāsaka, ka šašliks meitenēm sanāca lielisks. Šašlika sezona tikai sākas un es iesaku Jums kaut reizi izmēģināt šo marinādi, Labu apetīti! Vairāk receptes lasiet šeit http://labuapetiti.com/
-