Šovakar raidījumā ZĀLE
1 attēls • 26. aug 2013 13:12
Šodien sešos raidījuma ZĀLE atkārtojumā (radio NABA 93, 1 FM vai tiešraidē www.naba.lv) runāsim par globālo pārtiku.
Bija reiz laiks, kad pārtikas ceļam no dobes vai ganībām līdz virtuvei varēja izsekot diezgan viegli. Taču tas bija sen. Mūsdienās iepirkties ir ērti - lielveikali nodrošina dažādas preces no dažādām pasaules malām, raugās līdzi, lai produkti būtu svaigi un nebojātos.
Banāni, arbū...VairākŠodien sešos raidījuma ZĀLE atkārtojumā (radio NABA 93, 1 FM vai tiešraidē www.naba.lv) runāsim par globālo pārtiku.
Bija reiz laiks, kad pārtikas ceļam no dobes vai ganībām līdz virtuvei varēja izsekot diezgan viegli. Taču tas bija sen. Mūsdienās iepirkties ir ērti - lielveikali nodrošina dažādas preces no dažādām pasaules malām, raugās līdzi, lai produkti būtu svaigi un nebojātos.
Banāni, arbūzi, melones, vīnogas no "siltajām" zemēm, dažādu veidu gaļa, plašs piena produktu un saldumu klāsts par samērīgām cenām veikalu plauktos ir atrodami visu gadu. Vairāki no produktiem, šķiet, varētu plauktos stāvēt mūžīgi un nesabojāties. Kāda ir patiesā cena, ko par to visu maksājam?
Šovakar raidījumā ZĀLE runāsim ar divām viešņām. Lāsma Ozola salīdzinoši nesen ir atgriezusies no ceļojuma pa Centrālameriku un pati savām acīm skatījusi globālās pārtikas industrijas ēnas puses. Agnese Žogota ir pārliecināta, ka daudzas cilvēku slimības mūsdienās rada tieši pārtika. Viņa ir atradusi veidu, kā parūpēties par savu un savu tuvinieku veselību - dzelžaini sekojot līdzi savam uzturam.
Raidījumu vada Sanita Rībena un Ieva Vītola, pie pogām Edgars Gramsts, ziņas atlasījusi Jūlija Tereščenko, ziņas ierunājis Kristaps Soms, mūziku izvēlējās Ieva Vītola.
-