Gardēžiem

Ieteikt

Lai gaļa labāk ievilktos, ieteicams to ar rokām kārtīgi izmīcīt. Veikalos var iegādāties speciālus šim nolūkam paredzētus marinējamos traukus, kuri, lai nebūtu jāsmērē rokas, ir izgatavoti tā, ka mīcīšanas vietā trauku var vienkārši sakratīt.
Tad gaļai uzliekam slogu, liekam aukstumā uz vismaz 1 diennakti marinēties. Jārēķinās, ka šašlikam marinējoties, etiķis iesūksies gaļā, un marināde kļūs vājāka. Tāpēc iesaku marinādi pagaršot arī tad, kad šašliks ir marinējies apm. 1h. Ja marināde šķiet par vāju, pievienojiet tam vēl etiķi, sāli vai adžiku.
Ja nepieciešams, lai gaļa iemarinētos ātrāk, marinādi ieteicams pirms liešanas virsū gaļai, uzvārīt un atdzesēt.

Cepot šašliku, svarīgi, lai gaļas gabaliņi būtu pēc iespējas tuvāk viens otram, tādejādi tie nezaudēs sulīgumu. Turklāt, ieteicams izspiest no gaļas lieko marinādi, jo tad gaļas cepsies nevis sautēsies. Tagad tik atliek doties dabā un baudīt maltīti. Labu apetīti!

iepriekšējā27. no 35nākamā

Pikantais cūkgaļas šasliks

Ievietoja: Gardēžiem 6. dec 2012 14:13

4 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas