Gita virtuvē

Ieteikt
 17

Pikantās kartupeļu daiviņas.

Sastāvdaļas:
1,5 kg kartupeļu
1 daiviņa ķiploka
2 ēd.k. čili mērces
1 tējk. saldā paprikas pulvera
1/2 tējk. kajēnas piparu
1/2 tējk. sāls
2 tējk. melno vai krāsaino piparu graudu

Pagatavošana:
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsējiet līdz 180 grādiem. Ķiploku nomizojiet un izspiediet caur ķiploku spiedi. Labi samaisiet kopā ar ķiplokus, čili mērci,paprikas pulveri, kajēnas piparus un sāli. Cepamo plāti ieziediet ar taukvielām. Kartupeļus gareniski sagrieziet astotdaļās. Lieciet tos uz ietaukotās plāts un apsmērējiet ar sagatvotajām garšvielām. Piparu graudus rupji samaliet. Pārkaisiet pāri kartupeļiem. Plāti ar kartupeļu daiviņām lieciet karstajā cepeškrāsnī un cepiet apmēram 50 minūtes 160 grādu temperatūrā, līdz kartupeļi gatavi. Cepšanas laikā šad tad apsmērējiet ar garšvielām. Ja vēlās pašās beigās kartupeļu daiviņas pārkaisa ar sarīvētu sieru un uz īsu brīdi ielieciet cepeškrāsnī lai izkūst siers...un gatavs.

iepriekšējā24. no 300nākamā

Kūp no šķīvja kartupelis.....

Ievietoja: Gita virtuvē 19. feb 2013 11:35

970 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas