Recepte - Asās nūdeles ar tunci un tomātiem
1 attēls • 23. apr 2013 17:58
Asās nūdeles ar tunci un tomātiem.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
• 400 g smalkās "EkoMako" nūdeles
• 400 g tomātu biezenis
• 300 g (neto svars) konservēts tuncis
• maza pētersīļu buntīte
• 1 timiāna zariņš
• 2 ķiploka daiviņas
• 1 sarkanais čili pipars
• 2 ēd.k. olīveļļa
• sāls, pipari
Pagatavošana soli pa solim:
1. Timiānu un pētersīļus noskalo, nosusina, lapiņas atdala no k...VairākAsās nūdeles ar tunci un tomātiem.
Sastāvdaļas 4 porcijām:
• 400 g smalkās "EkoMako" nūdeles
• 400 g tomātu biezenis
• 300 g (neto svars) konservēts tuncis
• maza pētersīļu buntīte
• 1 timiāna zariņš
• 2 ķiploka daiviņas
• 1 sarkanais čili pipars
• 2 ēd.k. olīveļļa
• sāls, pipari
Pagatavošana soli pa solim:
1. Timiānu un pētersīļus noskalo, nosusina, lapiņas atdala no kātiņiem un sasmalcina.
2. Ķiploka daiviņas nomizo, smalki sagriež. Čili piparu pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un arī sasmalcina.
3. Tunci ieliek caurdurī un atstāj uz laiciņu, līdz viss liekais šķidrums notek, tad ar dakšiņu to sadala smalkākos gabaliņos.
4. Katliņā uz vidēji stipras liesmas uzkarsē 1 ēd.k. eļļu, tad pievieno čili piparu, ķiplokus un mazliet pasautē, pēc tam pieliek pusi no sasmalcinātiem pētersīļiem, tomātu biezeni un vāra vēl 15 minūtes.
5. Pa to laiku, otrā katliņa uzvāra sālsūdeni, ieber nūdeles un vāra 2 - 3 min.
6. Pēc 15 vārīšanās minūtēm, tomātu biezenī iemaisa tunci, pievieno sāli, piparus un vāra vēl 5 minūtes.
7. Nokāšot nūdeles, 75 ml šķidruma nolej traukā, tam pievieno 1 ēd.k olīveļļu, atlikušos pētersīļus, nūdeles un tomātu-tunča mērci, visu sajauc. Pasniedz nekavējoties!
-