Nūdeles ar krāsnī ceptiem ķiplokiem
1 attēls • 22. mai 2012 16:17
Šodien ir vēlme pagatavot ko gardu no "EkoMako" mājas nūdelēm. Recepti smelšos no cetrassezonas.lv ...varbūt arī Tu pagatavo gardu maltīti saviem tuvajiem cilvēkiem
Nūdeles ar krāsnī ceptiem ķiplokiem.
Sastāvdaļas:
150 g svaigas pastas
80 g krāsnī cepta ķiploka, izņemts no daiviņām
170 g maziņu šampinjonu, sagriezti uz pusēm
1 tējk. Vusteras mērces
220 ml salda krējuma
jūr...VairākŠodien ir vēlme pagatavot ko gardu no "EkoMako" mājas nūdelēm. Recepti smelšos no cetrassezonas.lv ...varbūt arī Tu pagatavo gardu maltīti saviem tuvajiem cilvēkiem
Nūdeles ar krāsnī ceptiem ķiplokiem.
Sastāvdaļas:
150 g svaigas pastas
80 g krāsnī cepta ķiploka, izņemts no daiviņām
170 g maziņu šampinjonu, sagriezti uz pusēm
1 tējk. Vusteras mērces
220 ml salda krējuma
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
4 ēd.k. olīveļļas
20 g „Monterigo” siera
Šai pastai ļoti labi der krāsnī pirms tam izcepti ķiploki ar savu riekstainumu un karameļainumu, jo tādējādi ir jūtami ķiploki, bet tie nenomāc pārējās maigās garšas – svaigu pastu, šampinjonus un krējumu. Vusteras mērce piedod interesantu garšu, tāpēc, ja vien tev tā ir, noteikti pievieno, bet, ja nav, nekas nenotiks, ja nepievienosi.
Pagatavošana:
Uzvāri katliņā ūdeni ar sāli. Kad tas sāk vārīties, liec iekšā pastu.
Vienlaikus pannā sakarsē eļļu un liec uz lielas liesmas cepties šampinjonus, kādas 5 minūtes, ik pa laikam pamaisot, bet lai tiem ir zeltainums. Kad tie gatavi, pieliec saldu krējumu, ķiploku, Vusteras mērci un timiāna lapiņas. Pavāri, līdz krējums sāk biezēt, apmēram 1–2 minūtes.
Kad pasta gatava, to nokās, pievieno pie mērces pannā un vēl pasautē, līdz saldais krējums ir vēl biezāks un pasta sasūkusies ar mērci, kādu minūti. Ik pa laikam pamaisi.
Pasniedz, pārberot ar sarīvētu vai ļoti plāni sagrieztu sieru.
Recepte: Signe Meirāne
-