Veselīga melleņu kūka
☘️ Brīnišķīga un veselīga kūka bez olām, miltiem un cukura. Lieliski piestāv svētkiem. Tā ir ātri pagatavojama un ļoti garda. Virskārtai mellenes var aizstāt arī ar citām ogām, piemēram, zemenēm.
☘️ Pamatnei Tev vajadzēs:
• 1 krūzi pekanriekstu
• 2/3 krūzes mandeļu
• 2 krūzes mīksto dateļu
• 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa
☘️ Virskārtai:
• 4 glāzes svaigu vai sasaldētu un atkausētu melleņu
• 1 glāze mērcētu (apmēram 30 min.) dateļu bez kauliņiem
• 1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
☘️ Pagatavošana: Sāk ar pamatnes gatavošanu. Visas sastāvdaļas samaļ smalcinātājā, kamēr masa sāk velties kamolā, bet vēl arvien ir graudaina. Iegūto masu ar rokām vienmērīgi izspaida pa šķīvi vai kūkas formu. Skaisti izskatīsies arī stikla traukā.
Virskārtas pagatavošana. Apmēram 1 ½ glāze melleņu, dateles un citronus samaļ smalcinātājā, kamēr veidojas viendabīga masa. Masu liek bļotā un sajauc ar pārējām mellenēm. Šo masu liek kūkas formā virsū pamatnei. Kūku liek ledusskapī, lai nedaudz ievelkas. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām, riekstiem, citrona šķēlītēm un ēdamiem ziediem, lapām.
☘️ Brīnišķīga un veselīga kūka bez olām, miltiem un cukura. Lieliski piestāv svētkiem. Tā ir ātri pagatavojama un ļoti garda. Virskārtai mellenes var aizstāt arī ar citām ogām, piemēram, zemenēm.
☘️ Pamatnei Tev vajadzēs:
• 1 krūzi pekanriekstu
• 2/3 krūzes mandeļu
• 2 krūzes mīksto dateļu
• 1 ēdamkaroti kļavu sīrupa
☘️ Virskārtai:
• 4 glāzes svaigu vai sasaldētu un atkausētu melleņu
• 1 glāze mērcētu (apmēram 30 min.) dateļu bez kauliņiem
• 1 ēdamkarote svaigas citrona sulas
☘️ Pagatavošana: Sāk ar pamatnes gatavošanu. Visas sastāvdaļas samaļ smalcinātājā, kamēr masa sāk velties kamolā, bet vēl arvien ir graudaina. Iegūto masu ar rokām vienmērīgi izspaida pa šķīvi vai kūkas formu. Skaisti izskatīsies arī stikla traukā.
Virskārtas pagatavošana. Apmēram 1 ½ glāze melleņu, dateles un citronus samaļ smalcinātājā, kamēr veidojas viendabīga masa. Masu liek bļotā un sajauc ar pārējām mellenēm. Šo masu liek kūkas formā virsū pamatnei. Kūku liek ledusskapī, lai nedaudz ievelkas. Pirms pasniegšanas dekorē ar ogām, riekstiem, citrona šķēlītēm un ēdamiem ziediem, lapām.
← iepriekšējā | 46. no 300 | nākamā → |