Jāņu siera pagatavošana
1 attēls • 6. jūn 2014 15:12
āņu siers - viena no lietām, kam obligāti jābūt Jāņu svinību galdā. Vēl labāk, ja tas ir pašu taisīts. Līdz Jāņiem vēl dažas nedēļas, tā ka ir tieši laikā izmēģināt un uztaisīt pašiem savu Jāņu sieru !
Nu tad sākam
Sastāvdaļas:
1 kg pilnpiena biezpiena,
50 g piena,
50 – 75 g skāba krējuma,
2 olas,
50 – 75 g sviesta,
Ķimenes,
Sāls.
Pagatavošana:
Pienu karsē, pa reizei apmaisot, līdz temperatūra...Vairākāņu siers - viena no lietām, kam obligāti jābūt Jāņu svinību galdā. Vēl labāk, ja tas ir pašu taisīts. Līdz Jāņiem vēl dažas nedēļas, tā ka ir tieši laikā izmēģināt un uztaisīt pašiem savu Jāņu sieru !
Nu tad sākam
Sastāvdaļas:
1 kg pilnpiena biezpiena,
50 g piena,
50 – 75 g skāba krējuma,
2 olas,
50 – 75 g sviesta,
Ķimenes,
Sāls.
Pagatavošana:
Pienu karsē, pa reizei apmaisot, līdz temperatūra sasniedz 90 – 95 grādus, tad pievieno samaltu biezpienu. Ja biezpiens ir salds, tad to samaisa ar ½ l rūgušpiena, lai labāk atdalītos sūkalas. Turpini karsēt 10 – 15 minūtes 85 – 90 grādu temperatūrā. Karsēšanu pārtrauc, kad atdalās dzidras sūkalas, ļauj biezpienam nogulsnēties, sūkalas nolej. Liec masu ūdenī samitrinātā marlē un, turot aiz tās stūriem, vel no vienas puses uz otru, lai atdalītos vēl palikušās sūkalas. Liec caurdurī un atdzesē.
Labu apetīti !![:)](https://ifrype.com/i/smilies/v6/smile.gif)