Meža zemenes baltvīna želejā
1 attēls • 27. jūn 2017 11:02
Esi savas vasaras garšas meklējumos? Te tā ir - meža zemenēs, baltvīnā un piparmētrās!
PAGATAVOŠANA:
1. Vīnam pievieno cukuru un liek vārīties apmēram 15 minūtes, līdz alkohols iztvaikojas. Saldumu var regulēt pēc savas gaumes. Tad pievieno želatīnu un ļauj šķidrumam vārīties vēl 2-3 minūtes.
2. Katras keksa formiņas vidū ieliek piparmētras lapu. Lielāko daļu trauka piepilda ar svaigām meža zem...VairākEsi savas vasaras garšas meklējumos? Te tā ir - meža zemenēs, baltvīnā un piparmētrās!
PAGATAVOŠANA:
1. Vīnam pievieno cukuru un liek vārīties apmēram 15 minūtes, līdz alkohols iztvaikojas. Saldumu var regulēt pēc savas gaumes. Tad pievieno želatīnu un ļauj šķidrumam vārīties vēl 2-3 minūtes.
2. Katras keksa formiņas vidū ieliek piparmētras lapu. Lielāko daļu trauka piepilda ar svaigām meža zemenēm, sajaucot tās ar saplēstām piparmētru lapām.
3. Veidnes līdz malām piepilda ar vīna, cukura un želatīna maisījumu tā, lai formiņu iekšpuse būtu pilnībā aizpildīta ar šķidrumu. Tad vismaz 2 stundas atdzesē.
4. Izņem no formām atdzesētos želejveida "keksiņus", pirms pasniegšanas aplej tos ar pāris ēdamkarotēm sīrupa.
Lai labi garšo!
#recepte
-