SIA "Alma-Sinta"

Ieteikt
 1

Veģetārā lazanja

Sastāvdaļas:
1 paprika, 1 sīpols, 1 baklažāns, 2 cukini, 2 tomāti, 260 g tomātu pastas, 100 g sojas granulu, lazanjas plāksnes (tādas, kas nav iepriekš jāvāra), malti melnie pipari, ½ tējkarote cukura, šķipsna sāls, siers (nav obligāti).
Mērcei: 5 ēdamkarotes augu eļļas, 5 ēdk. miltu, 140ml piena, šķipsna malta muskatrieksta
Aplej sojas granulas ar verdošu ūdeni.

Pagatavošana:
Smalki sagriež visus dārzeņus. Tomātus sagriež plānās ripiņās.
Uzkarsētā dziļā pannā ielej eļļu. Kad eļļa karsta, tajā apcep sīpolus. Pievieno papriku. Apcep. Pievieno baklažānus, cukini, uzliek pannai vāku un sautē. Pievieno piparus, sāli, cukuru.
Nokāš soju un noskalo aukstā ūdenī. Uzkarsētā dziļā pannā ielej eļļu. Kad tā karsta, tajā apcep soju. Pievieno piparus.
Gan dārzeņiem, gan sojai pievieno tomātu pastu, to sadalot uz pusēm, un atstāj sautēties/cepties.
Gatavo mērci. Nelielā katliņā ielej eļļu. Kad tā karsta, pieber miltus, lai masa sabiezē. Vāra, līdz tā ceļas augšā. Pievieno pienu un muskatriekstu. Mērcei jābūt biezai. Samaisa un noņem no plīts.
Ņem dziļu cepampannu (30X25cm) un plānā kārtā noklāj dārzeņu masu. Pa virsu klāj ripiņās sagrieztus tomātus, tad lazanjas plāksnes, tad soju, tad lazanjas plāksnes, tad mērci, tad lazanjas plāksnes un nobeidz ar dārzeņu kārtu.
Liek cepties 150 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Apmēram 10 minūtes pirms beigām dārzeņus noklāj ar šķēlēs sagrieztu sieru.
Gatavu lazanju ņem ārā no krāsns un mazliet atdzesē. Ēd ar tomātu mērci.

Avots: http://www.vegetarisms.lv/vegetara-lazanja/


SOJAS GRANULAS 100g - 0,36 Ls

1. no 8nākamā

Receptes - veģetāri ēdieni

Ievietoja: SIA "Alma-Sinta" 24. apr 2013 19:17

9 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas