SIA "Alma-Sinta"

Ieteikt
 1

Gaileņu tefteļi dārzeņu gultiņā

Tefteļiem:
1 gl. sasmalcinātu gaileņu (kad nav sezona, var ņemt citas sēnes, vai arī uzbriedinātas sojas granulas), 1/2 gl. novārītu pupiņu (turku zirņu, cūku pupu, balto, sarkano pupu – kādas patīk), 2 – 4 ēdk. rīvmaizes, 2 ēdk. zirņu miltu, 1/2 burkāna, 1 mazs sīpols, sāls, augu eļļa.
Dāzeņu gultiņai:
1/2 sarkanās paprikas, 1/2 zaļās paprikas, 1 sīpols, 1 daiva ķiploka, 1 – 2 tomāti, lauru lapa, timiāns, saldās paprikas pulveris, 1/2 dārzeņu vai sēņu buljona kubiņa, pētersīļi, augu eļļa.

Pagatavošana:
Gailenes liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep, līdz no tām iztecējusī sula iztvaiko. Burkānu sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, sīpolu nomizo un sasmalcina. Abus apcep pāris minūtes. Samaļ gailenes, pupas un dārzeņus, pievieno rīvmaizi, zirņu miltus, sāli pēc garšas. Ļauj mazliet pastāvēt, lai rīvmaize uzbriest. Ar mitrām rokām veido bumbiņas un eļļā apcep no visām pusēm brūnas. Noliek siltumā.
Papriku sagriež strēmelītēs. Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcina. Tomātus nomizo un sagriež palielos gabalos. Pannā sakarsē eļļu, apcep sīpolu un lauru lapu, pievieno paprikas strēmelītes, īsu brīdi apcep, pievieno ūdeni un buljona kubiņu, ķiploku, dažas minūtes pasautē. Tad pievieno tomātus, garšvielas, zaļumus, apmaisa, noņem no plīts.
Šķīvī liek sautētos dārzeņus, virs tiem kārto gaileņu tefteļus. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, makaroniem vai rīsiem.

Avots: http://www.vegetarisms.lv/gailenu-teftel…

Mūsu veikalā SOJAS GRANULAS 100g - 0,36 Ls

iepriekšējā7. no 8nākamā

Receptes - veģetāri ēdieni

Ievietoja: SIA "Alma-Sinta" 24. apr 2013 19:36

4 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas