Greznas piparkūkas Tavam svētku galdam!
1 attēls • 15. dec 2014 16:01
Pirms svētkiem rosoties virtuvē, sasauc savus mīļos uz īstu piparkūku meistardabnīcu - gan lieliem, gan maziem prieku sagādās gan kopīga piparkūku gatavošana, gan glazēšana.
Ja vēlies, lai piparkūku glazūra būtu samtaina, ievēro proporcijas - ņem 400 ml pūdercukura, 1 olas baltumu un 2 pilienus etiķa vai citrona sulas. Gatavo glazūru - olu baltumu puto, līdz sāk veidoties putas. Pakāpeniski turp...VairākPirms svētkiem rosoties virtuvē, sasauc savus mīļos uz īstu piparkūku meistardabnīcu - gan lieliem, gan maziem prieku sagādās gan kopīga piparkūku gatavošana, gan glazēšana.
Ja vēlies, lai piparkūku glazūra būtu samtaina, ievēro proporcijas - ņem 400 ml pūdercukura, 1 olas baltumu un 2 pilienus etiķa vai citrona sulas. Gatavo glazūru - olu baltumu puto, līdz sāk veidoties putas. Pakāpeniski turpinot putošanu, pievieno pūdercukuru, pēc tam pievieno etiķi vai citrona sulu. Glazūra jāputo, līdz tā iegūst viendabīgu krējuma konsistences masu un veido reljefu rakstu. Glazūru vari arī iekrāsot, piemēram, izmantojot upeņu, burkānu vai citas dabiskās sulas.
-