Iecienītā pavasara kūka – citrusu tarte
1 attēls • 6. mar 2014 16:22
Iecienītā pavasara kūka – citrusu tarte
Sastāvdaļas
Smilšu mīklas pamatnei
40 g cukura
80 g mīksta sviesta
160 g miltu
3 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote piena
var aizstāt ar gatavu smilšu mīklu (~ 300 g)
Pildījumam
350 g pūdercukura
8 olas
200 ml laima sulas
100 ml citronu sulas
350 g saldā krējuma
no 1 laima un 1 citrona norīvēta miziņa
kūkas veidne 26 cm/dm
Pagatavošana:
1. Sagatavo smilšu mīklu pa...VairākIecienītā pavasara kūka – citrusu tarte
Sastāvdaļas
Smilšu mīklas pamatnei
40 g cukura
80 g mīksta sviesta
160 g miltu
3 olu dzeltenumi
1 ēdamkarote piena
var aizstāt ar gatavu smilšu mīklu (~ 300 g)
Pildījumam
350 g pūdercukura
8 olas
200 ml laima sulas
100 ml citronu sulas
350 g saldā krējuma
no 1 laima un 1 citrona norīvēta miziņa
kūkas veidne 26 cm/dm
Pagatavošana:
1. Sagatavo smilšu mīklu pamatnei: sviestu ar cukuru un miltiem ar pirkstiem saberž drupačās. Pievieno olu dzeltenumus un pienu, un ātri samīca mīklu. Tai jābūt mīkstai un vijīgai. Ja tā ir par sausu un plaisā, iemīca vēl nedaudz piena.
2. Kūkas veidni iesmērē ar sviestu un viscaur izklāj ar plānu kārtiņu smilšu mīklas. Mīklu pārklāj ar alumīnija foliju un liek cepties 200 °C temperatūrā 5–10 minūtes. Tad izņem no krāsns un nedaudz ļauj atdzist.
3. Tikmēr olas sakuļ ar cukuru, pamazām pievienojot nedaudz sakultu saldo krējumu, abu citrusaugļu sulu un miziņas.
4. Pildījumu lej uz smilšu mīklas pamatnes un cep ~ 40 minūtes līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī.
5. Kūka ir gatava, kad tās virspuse zeltaina un pildījums saželējis stingrs.
-