Latvijas siera, ābolu un tomātu salāti
1 attēls • 27. jan 2014 16:59
Latvijas siera, ābolu un tomātu salāti
Latvijas sieram ir izteikti asa, amonjakam līdzīga garša un smarža, tomēr tā konsistence ir ļoti maiga, un tas lieliski sader ar svaigiem dārzeņiem, arī augļiem. Šajā receptē piedāvājam Latvijas sieru burvīgā kombinācijā ar skābeniem āboliem, tomātiem un olu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
150 g Latvijas siera
2 lieli tomāti
2 āboli
1 neliels sīpols
2 vārītas olas...VairākLatvijas siera, ābolu un tomātu salāti
Latvijas sieram ir izteikti asa, amonjakam līdzīga garša un smarža, tomēr tā konsistence ir ļoti maiga, un tas lieliski sader ar svaigiem dārzeņiem, arī augļiem. Šajā receptē piedāvājam Latvijas sieru burvīgā kombinācijā ar skābeniem āboliem, tomātiem un olu.
Nepieciešamās sastāvdaļas
150 g Latvijas siera
2 lieli tomāti
2 āboli
1 neliels sīpols
2 vārītas olas
buntīte svaigu zaļumu
1 glāze skābā krējuma
sāls, malti melnie pipari
Pagatavošanas gaita
1. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ābolus un tomātus nomazgā. Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež nelielās daiviņās. Sīpolu notīra un sagriež mazos gabaliņos. Tomātus sagriež šķēlēs.
2. Olas notīra un smalki sakapā. Zaļumus noskalo, nosusina un sakapā.
3. Krējumu sajauc ar šķipsniņu sāls. Pievieno sasmalcinātos zaļumus.
4. Visas salātu sastāvdaļas kārto palielā bļodā un pārlej ar zaļumu krējumu. Pasniedz ar rudzu maizi.
-