Citronu risoto ar garnelēm
1 attēls • 24. jan 2014 17:04
Citronu risoto
Sastāvdaļas:
1 selerijas kāts
220 g rīsu
700 ml vistas buljona
2 olu dzeltenumi
30 g Parmas siera
70 g saldā krējuma
1 citrons
¼ citrona sulas
20 g sviesta
Piedevām: lielās garneles, nedaudz citronu sulas, dilles, sāls, pipari
Mērcei: 1 apelsīns, 120 ml balzamiko etiķa, 120 g brūnā cukura
Pagatavošanas gaita:
1. Selerijas kātu noskalo un smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep...VairākCitronu risoto
Sastāvdaļas:
1 selerijas kāts
220 g rīsu
700 ml vistas buljona
2 olu dzeltenumi
30 g Parmas siera
70 g saldā krējuma
1 citrons
¼ citrona sulas
20 g sviesta
Piedevām: lielās garneles, nedaudz citronu sulas, dilles, sāls, pipari
Mērcei: 1 apelsīns, 120 ml balzamiko etiķa, 120 g brūnā cukura
Pagatavošanas gaita:
1. Selerijas kātu noskalo un smalki sagriež. Uzkarsē pannā eļļu un apcep selerijas. Uzber nedaudz sāls un pievieno rīsus.
2. Nepārtraukti maisot, rīsus karsē, līdz tie ir kļuvuši spīdīgi.
3. Sāk pievienot vistas buljonu: lej klāt pa 100 ml, kad pirmā buljona porcija sasūkusies rīsos, lej nākamo, apmaisa – un tā, līdz viss šķidrums izlietots.
4. Ar dakšiņu sakuļ olu dzeltenumus, sarīvētu sieru un saldo krējumu. Citronu noskalo, norīvē miziņu un izspiež sulu. Visu pievieno saldā krējuma un siera mērcei.
5. Pirms pasniegšanas gatavajiem rīsiem pievieno sviestu, olu un krējuma maisījumu, visu rūpīgi samaisa un izkarsē.
6. Garneles pannā ātri apcep, pārslaka ar citronu sulu un pārkaisa ar ļoti smalki sagrieztām dillēm, sāli un pipariem.
Mērcei visas sastāvdaļas samaisa un vāra uz lēnas uguns, līdz sabiezē. Pasniedz pie garnelēm. Mērci vēlams gatavot risoto gatavošanas laikā.