Sklandrausis – slavētais un peltais Raksta autore Ilze Pētersone Turpinām jauno rakstu sēriju par Latvijas produktiem, kas kā unikāli ierakstīti kādā no trim Eiropas Savienības reģistriem. No Carnikavas nēģiem, par kuriem rakstījām iepriekšējā numurā, dodamies pie sklandraušiem. Pērnā gada nogalē šķita, ka sklandrauša slava ir pamatīgi iedragāta ar ziņu, ka tas iekļuvis pasaules sliktāko ēdienu “topa” * augšgalā! Cepēji tik pasmīkņāja, sak, vai maz vērtētāji ir pagaršojuši īsto, un, ja nu tā sanācis, tad arī slikta reklāma ir reklāma. Kā Latvijas unikālā produkta reputāciju vērtē ražotāji – Saldus uzņēmums “Cannelle Bakery” un Kolkas ciema “Ūšu” saimniece Dženeta Marinska? “”Tops” nāca tikai par labu, jo daudzi tūristi, kas brauca pie manis uz degustāciju, tā arī teica – gribu pamēģināt negaršīgo sklandrausi!” smejot stāsta kempinga un brīvdienu māju “Ūši” saimniece Dženeta Marinska. Savukārt “Cannelle Bakery” šo novērtējumu izmantojuši, aicinot pagaršot “sliktāko ēdienu”, atceras uzņēmuma struktūrvienības vadītāja Inese Vārna. Sagadījies, ka tieši tajā laikā izmēģināts sklandraušu noiets “Rimi Super” veikalos. Pastāvīgi viņu produkciju var iegādāties Rīgas veikalos “Sky”, kā arī pāris pārtikas veikalos Saldū. Viņa spriež, ka sklandrauši vai nu garšo, vai negaršo, lielākoties protestē tie, kam nepatīk vārīti burkāni. Taču mēdzot būt gadījumi, kā noticis, piemēram, ar viņu uzņēmuma attīstības nodaļas vadītāju vidzemnieci Lieni Zommeri, kura pirms trīsdesmit gadiem ieprecējusies Kurzemē un kļuvusi par pārliecinātu sklandraušu cienītāju. 👉Visu rakstu lasiet žurnāla 17. oktobra numurā! #mājasviesis #latvijasmediji Abonē “Mājas Viesi” nākamajam gadam jau tagad! https://www.lasi.lv/abonesana/izdevumi/m…
← iepriekšējā | 22. no 1694 | nākamā → |