Galerija 06.08.2022
5 attēli • 6. aug 2022 10:25
Vajag uzmest tvaiciņu!
Strādājis Mišelina zvaigžņotos restorānos Londonā, praktizējies pasaulslavenajā “Nomā”, kā privātais pavārs gatavojis miljonāriem slēpošanas kūrortā Cermatā, cepis un vārījis arī Islandē un Vāczemē, līdz piestājis Valmierā. Šeit šefpavārs Artūrs Taškāns gadu vada jaunā restorāna “Akustika” virtuvi un saka – vajag uzmest tvaiciņu!
Ambīciju un vēriena “Akustikas” koman...VairākVajag uzmest tvaiciņu!
Strādājis Mišelina zvaigžņotos restorānos Londonā, praktizējies pasaulslavenajā “Nomā”, kā privātais pavārs gatavojis miljonāriem slēpošanas kūrortā Cermatā, cepis un vārījis arī Islandē un Vāczemē, līdz piestājis Valmierā. Šeit šefpavārs Artūrs Taškāns gadu vada jaunā restorāna “Akustika” virtuvi un saka – vajag uzmest tvaiciņu!
Ambīciju un vēriena “Akustikas” komandai netrūkst. Uzskata sevi par pirmsācējiem, kam jāiekustina arī nedaudz iestagnējušie apkārtnes ēdinātāji. Līdzīgi kā tas izdevies vienam no pasaules slavenākajiem restorāniem “Noma” Kopenhāgenā, kuram no bijušajiem darbiniekiem un stažieriem radies daudz sekotāju, kas viens pēc otra vēruši vaļā savas ēstuves, ka Dānijas galvaspilsēta kļuvusi par daudzu gardēžu galamērķi, pārspējot Londonu, Parīzi, Ņujorku. Var teikt, ka viens no slavenā dāņu restorāna, kurš turas pasaules izcilnieku pirmajā piecdesmitniekā, atzariem nonācis arī Latvijā, Valmierā, jo Artūram Taškānam 2011. gadā radās izdevība tur stažēties.
👉Rakstā atradīsiet arī receptes gardiem ēdieniem: Burtnieku zandarta seviče ar dārzeņiem un augļiem, kā arī “Zaļajā olā” grilēta pīles krūtiņa ar topinambūra biezeni.