Galerija 04.04.2022
3 attēli • 4. apr 2022 10:44
Medus suflē! Ko saka “Novada garšas” eksperti? 🍯
Medus suflē biteniekam Otto Lodiņam sanācis gluži nejauši, kad pārlieku aizrāvies ar medus putošanu. Tagad viņš par savu kļūdu priecājas, jo gaisīgais našķis ar dažādām piedevām cilvēkiem tā iegaršojies, ka spēj tikai gatavot un izsūtīt pakas ar burciņām. Ko par šādu suflē saka profesionāli šefpavāri?
Nebijām iepriekš vienojušies, bet mūsu saru...VairākMedus suflē! Ko saka “Novada garšas” eksperti? 🍯
Medus suflē biteniekam Otto Lodiņam sanācis gluži nejauši, kad pārlieku aizrāvies ar medus putošanu. Tagad viņš par savu kļūdu priecājas, jo gaisīgais našķis ar dažādām piedevām cilvēkiem tā iegaršojies, ka spēj tikai gatavot un izsūtīt pakas ar burciņām. Ko par šādu suflē saka profesionāli šefpavāri?
Nebijām iepriekš vienojušies, bet mūsu sarunā vispirms ienāk kara atbalsis, jo Otto tikko bija atgriezies no Kijivas, kur devies bitenieka pieredzes apmaiņā un arī apciemojis radus. Nav radurakstos ukraiņu, vairāk vācieši, poļi un pat armēņi, taču visstiprākā izrādījusies no tēva puses mantotā latvietība, tāpēc 19 gadu vecumā viņš pārcēlies uz dzīvi Latvijā. Dienā, kad Krievija iebruka Ukrainā, nevilcinājies, lai tiktu atpakaļ uz mājām, Iecavas novada “Rāmritiem”, kas kopš pandēmijas kļuvuši par pastāvīgu dzīvesvietu visai viņa ģimenei – sievai un abiem bērniem. Netālu no dzīvojamās ēkas atrodas 40 stropi un pērnvasar atvērtā bišu māja, kurā ciemiņi gremdējas labsajūtā, saelpojoties stropa smaržu buķeti. Turpat pagalmā slejas jaunā ražotne ar plašākām telpām un jaudīgākiem aparātiem, kurā suflē ražošana notiks jau šovasar.
Otto piedāvā trīs zelta padomus uzņēmējdarbībā:
🔹Sāciet ar kaut ko tradicionālu, apgūstiet šo jomu, negaidot tūlītēju atdevi, lai saprastu, vai cilvēkiem jūsu ražotais produkts garšo, patīk un kādi zemūdens akmeņi jūs gaida uzņēmējdarbībā.
🔹Nebaidieties no neierastiem risinājumiem, pamēģiniet savienot it kā nesaderīgas lietas. Iespējams, no desmit eksperimentiem septiņi nebūs izdevušies vai “nekas īpašs”, toties trīs sanāks izcili.
🔹Izmantojiet tikai vislabākās sastāvdaļas, jo bieži vien tās garšu maina kardināli, bet izmaksas atšķiras minimāli. Būs ar ko salīdzināt, ja izlemsit par labu lētākiem produktiem.
👉Visu rakstu lasiet žurnāla 17. marta numurā!