Galerija 14.12.2021
3 attēli • 14. dec 2021 10:55
Jaunums ❗️Turpmāk “Mājas Viesī” reizi mēnesī aicināsim ciemoties tematisko žurnālu “Padoms Rokā”, kur katrā numurā var smelties vērtīgu ierosmi mājas un dārza darbiem. Bet sākam ar noderīgiem padomiem kulinārijā – īsti laikā un vietā pirms gada nogales svētkiem! Jūsu uzmanībai – kotletītes uznāciens!
👉Receptes un padomus sagatavojusi izdevuma “Kotletes tavā virtuvē” autore Lolita Šelvaha.
Pazīst...VairākJaunums ❗️Turpmāk “Mājas Viesī” reizi mēnesī aicināsim ciemoties tematisko žurnālu “Padoms Rokā”, kur katrā numurā var smelties vērtīgu ierosmi mājas un dārza darbiem. Bet sākam ar noderīgiem padomiem kulinārijā – īsti laikā un vietā pirms gada nogales svētkiem! Jūsu uzmanībai – kotletītes uznāciens!
👉Receptes un padomus sagatavojusi izdevuma “Kotletes tavā virtuvē” autore Lolita Šelvaha.
Pazīstamā LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pasniedzēja, pedagoģijas maģistre un mājturības metodikas speciāliste Lolita Šelvaha studentiem māca ne tikai pareizi un racionāli gatavot ēdienus, vairāk zināt par veselīgu un mūsdienīgu uzturu, bet arī parāda, kā apgūt dažādās rokdarbu tehnikas un citas mājturībā noderīgas prasmes. Lieki teikt, ka Lolita to visu tiešām māk arī pati. Viņu droši var uzskatīt par žurnālisti, Lolita ir sarakstījusi virkni pavārgrāmatu, apkopojot gan latviešu tautas klasiskās ēdienu receptes, gan arī sniedzot ieskatu mūsdienīgajā, piemēram, fast food ēdienu pasaulē. Meklējot senas un pārbaudītas receptes, viņa allažiņ rada ko jaunu, piemēram, klasiskajam itāliešu izcelsmes eņģeļu ēdienam tiramisu pievienojot Latvijas vasaras dārza dāvanas – zemenes. Sanāk vēl gaisīgāks un aromātiskāks deserts gardēžiem. Bet šajās lappusēs un tematiskā žurnāla "Padoms Rokā" decembra numurā “Kotletes tavā virtuvē” Lolita māca un stāsta par maltās gaļas ēdienu pagatavošanu un piemetina: “Ir restorānu smalkie un ierastie it kā vienkāršie mājas ēdieni, ko kāds ģimenes loceklis gatavo, lai parūpētos un palutinātu savus mīļos. Tā pierodam pie šīm rūpēm, ka to patieso vērtību novērtējam tikai tad, kad sākam gatavot paši. Maltā gaļa un tās ēdieni – kotletes, pelmeņi, frikadeles, kāpostu tīteņi – vienmēr atgādina par kādu mīļu gatavotāju.”
❗️Lolita dalās ar dažādiem padomiem - piemēram, kā uzglabāt un pagatavot, tāpat rakstā atradīsiet receptes teļa gaļas kotletēm un Kēnigsbergas klopšiem.
👉Visu rakstu lasiet žurnāla 2. decembra numurā.