Jauns.lv

Oficiālā lapa
Ieteikt
 221

Sapirku želejas, izdarīju visu, kas teikts instrukcijā (tas pat vīrietim nav grūti:) ) nolēmu visu papildināt ar Selgas cepumu kārtojumu un vaniļas mērci (darba procesā piemirsu sabildēt..)

(mērces pagatavošana ir jau atsevišķs stāsts, bet ja kādam uznāk luste pasmelties manu ideju, lūdzu-
1.Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa ir dubultojusies un kļuvusi gaiša un krēmīga. Turpinot kulšanu lēni sāk pievienot karsto pienu.
3. Kad masa ir sakulta, katliņu liek uz plīts un nepārtraukti maisot karsē, līdz mērce kļūs krēmveidīga.
Kad želeja sacietējusi, izgriezu no želejas selgas cepuma lieluma kvadrātiņus un saliku kārtojumā- pāri visam vaniļas mērce un izdekorēju ar 3 dzērvenēm. Vēl garšīgāk ir , ja cepumam ļauj "sastāvēties"ar želeju kopā un tas kļūst mīkstāks. Veseli ēduši!

iepriekšējā32. no 293nākamā

BALSO PAR RECEPTI!

Ievietoja: Jauns.lv 6. dec 2013 17:28

147 cilvēkiem patīk

Vairāk

Citas šīs lapas galerijas