Deserts "Ziemassvētku radošā garša"
Nepieciešamās sastāvdaļas:
• biskvīts
• ābolu biezenis
• selgas piparkūku cepumi
• garšvielas piparkūkām
• rīvētas dzērvenes ar cukuru
• svaigas dzērvenes
• Alojas dzērveņu želeja
• mandeļu skaidiņas
• pūdercukurs
• valrieksti
• vaniļas mērce (olas, kartupeļu ciete, vaniļas pāksts, piens, cukurs)
Pagatavošana:
1. Ņemam kūku cepam formu un izcepam tradicionālo biskvītu vai arī jau gatavu biskvītu.
2. No biskvīta jāizspiež mazi 2 aplīši.
3. Pirmo biskvīta aplīti pēc izspiešanas ieliekam iekšā konkrētajā formā.
4. Bļodiņā taisām krēmu: ieliekam 4 ēd. k. ābolu biezeni, klāt piedrupinām 4 Selgas piparkūku cepumus, kā arī pievienojam šķipsniņu piparkūku garšvielu, visu rūpīgi samaisām un klājam uz biskvīta.
5. Tad, kad krēms ir nolīdzināts, liekam virsū otru biskvīta aplīti.
6. Šo kārtu pārsmērējam tikai ar nelielu kārtiņu ābolu biezeņa un pa virsu klājam rīvētas dzērvenes ar cukuru, kas vizuāli izskatās kā džems.
7. Virsū uzdrupina biskvīta pārpalikumus un virsū drupačām kārto svaigas dzērvenes.
8. Ar karstu ūdeni pagatavo Alojas dzērveņu želeju.
9. Kad želejas sagatave atdzisusi, lejam pāri dzērvenēm un liekam ledusskapī sastingt.
10. Tikmēr gatavojam vaniļas mērci: katliņā ielejam 0,5 l pienu
11. Vāram uz lēnas uguns, pievienojam vaniļas cukuru.
12. Bļodiņā sajaucam 4 olas dzeltenumus ar cukuru, pievienojam pienam.
13. Kad piens ir sakarsis, maisot, pievienojam kartupeļu cieti
14. Mērcei ļaujam atdzist.
15. Ņemam no ledusskapja ārā desertu, noņemam maliņas un kārtojam uz šķīvja
16. Apakšējo daļu noberam ar mandeļu skaidiņām un dekorējam ar valriekstiem un kanēļa standziņām.
17. Mērcīti ielejam mazā trauciņā un pasniedzam kopā desertu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
• biskvīts
• ābolu biezenis
• selgas piparkūku cepumi
• garšvielas piparkūkām
• rīvētas dzērvenes ar cukuru
• svaigas dzērvenes
• Alojas dzērveņu želeja
• mandeļu skaidiņas
• pūdercukurs
• valrieksti
• vaniļas mērce (olas, kartupeļu ciete, vaniļas pāksts, piens, cukurs)
Pagatavošana:
1. Ņemam kūku cepam formu un izcepam tradicionālo biskvītu vai arī jau gatavu biskvītu.
2. No biskvīta jāizspiež mazi 2 aplīši.
3. Pirmo biskvīta aplīti pēc izspiešanas ieliekam iekšā konkrētajā formā.
4. Bļodiņā taisām krēmu: ieliekam 4 ēd. k. ābolu biezeni, klāt piedrupinām 4 Selgas piparkūku cepumus, kā arī pievienojam šķipsniņu piparkūku garšvielu, visu rūpīgi samaisām un klājam uz biskvīta.
5. Tad, kad krēms ir nolīdzināts, liekam virsū otru biskvīta aplīti.
6. Šo kārtu pārsmērējam tikai ar nelielu kārtiņu ābolu biezeņa un pa virsu klājam rīvētas dzērvenes ar cukuru, kas vizuāli izskatās kā džems.
7. Virsū uzdrupina biskvīta pārpalikumus un virsū drupačām kārto svaigas dzērvenes.
8. Ar karstu ūdeni pagatavo Alojas dzērveņu želeju.
9. Kad želejas sagatave atdzisusi, lejam pāri dzērvenēm un liekam ledusskapī sastingt.
10. Tikmēr gatavojam vaniļas mērci: katliņā ielejam 0,5 l pienu
11. Vāram uz lēnas uguns, pievienojam vaniļas cukuru.
12. Bļodiņā sajaucam 4 olas dzeltenumus ar cukuru, pievienojam pienam.
13. Kad piens ir sakarsis, maisot, pievienojam kartupeļu cieti
14. Mērcei ļaujam atdzist.
15. Ņemam no ledusskapja ārā desertu, noņemam maliņas un kārtojam uz šķīvja
16. Apakšējo daļu noberam ar mandeļu skaidiņām un dekorējam ar valriekstiem un kanēļa standziņām.
17. Mērcīti ielejam mazā trauciņā un pasniedzam kopā desertu.
← iepriekšējā | 12. no 293 | nākamā → |