Diļļu mērce
1 attēls • 12. apr 2021 14:50
Diļļu mērce: zaļa piedeva ēdieniem cauru gadu
Vasarā, kad tirgus un dārzs ir pārpildīts ar zaļumiem, ir laiks padomāt par to kā vislabāk šos zaļumus saglabāt ziemai. Piemēram, dilles var gan sasaldēt, gan iesālīt, bet var no šī zaļuma pagatavot arī ļoti gardu mērci. Gatavojas vien pāris minūtes, glabājas vairākus mēnešus un priecēs aukstajā sezonā. Tā lieliski derēs sviestmaizēm, šašlikam, zivīm,...VairākDiļļu mērce: zaļa piedeva ēdieniem cauru gadu
Vasarā, kad tirgus un dārzs ir pārpildīts ar zaļumiem, ir laiks padomāt par to kā vislabāk šos zaļumus saglabāt ziemai. Piemēram, dilles var gan sasaldēt, gan iesālīt, bet var no šī zaļuma pagatavot arī ļoti gardu mērci. Gatavojas vien pāris minūtes, glabājas vairākus mēnešus un priecēs aukstajā sezonā. Tā lieliski derēs sviestmaizēm, šašlikam, zivīm, makaroniem. Tā ir ļoti līdzīga pesto mērcei.
Sastāvdaļas
dilles 2 palieli saišķi
10 ķiploki
1 citrons
100ml olīveļļa
1 tējkarote olīveļļas
pustējkarote cukura