Pavasarīgi, viegli pagatavojami salāti
1 attēls • 2. apr 2014 11:11
100g vītinātais šķiņķis prosciutto;
150g spinātu lapas;
100g zilā siera;
1 tējk. sadrupinātu valriekstu;
50g sviesta;
2 bumbieri;
2 tējk. brūnā cukura;
1 tējk. vaniļas ekstrakta.
- 180'C karstā cepeškrāsnī 5min apcep vītinātā šķiņķa sloksnītes.
- Karamelizē šķēlītēs sagrieztus bumbierus - pannā izkausē sviestu, tajā 4-5min apcep bumbierus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno cukuru un vaniļas ekst...Vairāk100g vītinātais šķiņķis prosciutto;
150g spinātu lapas;
100g zilā siera;
1 tējk. sadrupinātu valriekstu;
50g sviesta;
2 bumbieri;
2 tējk. brūnā cukura;
1 tējk. vaniļas ekstrakta.
- 180'C karstā cepeškrāsnī 5min apcep vītinātā šķiņķa sloksnītes.
- Karamelizē šķēlītēs sagrieztus bumbierus - pannā izkausē sviestu, tajā 4-5min apcep bumbierus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno cukuru un vaniļas ekstraktu, apcep bumbierus, līdz tie ir karamelizēti;
- Uz skaista šķīvja kārto spinātu lapiņas, prosciutto, karamelizētos bumbierus, zilo sieru un valriekstus. Pārslaki salātus ar karamelizēto mērcīti no pannas, kurā cepi bumbierus. Pavasarīga un garda maltīte galdā!
-