Foodtastic!

Ieteikt
 3

Biešu - šokolādes kūka

Veidnē liek cepamo papīru un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. 250 g nevārītas bietes notīra un sarīvē uz smalkās rīves. 250 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. 150 g brūno cukuru (daļu var aizstāt ar karobas pulveri), trīs olas un 100 ml olīveļļu uzputo līdz masa kļūst gaiša. Pievieno naža galu vaniļas, 50 g gaišos un 50 g pilngraudu izsijātus miltus, šķipsniņu sāls un 50 g smalcinātas mandeles, 1.5 tējkaroti cepamā pulvera un prātīgi sajauc. Masai pievieno izkausēto šokolādi, sarīvētās bietes un vēlreiz kārtīgi sajauc. Masu pārliek sagatavotajā veidnē un cep krāsnī apmēram 35-40 min. Kad kūka gatava, to ņem ārā no cepeškrāsns un ļaut atdzist. Pagatavo glazūru: 150 g 72% šokolādi izkausē ūdens peldē. Istabas temperatūras 100 g 15 % skābo krējumu puto kopā ar 100 g pūdercukura, pievieno atdzesētu izkausēto šokolādi. Gatavo glazūru uzsmērē kūkas pamatnei un ar lāpstiņu vai nazi izlīdzina. Dekorē ar svaigām dzērvenēm un gaišo zefīru.

iepriekšējā3. no 66nākamā

Foodtastic! 18.novembris

Ievietoja: Foodtastic! 17. nov 2015 20:10

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas