Foodtastic!

Ieteikt
 3

1. - Litrā silta ūdens (35° C) atšķaida ieraugu, pievieno dažāda veida sēkliņas - ķimenes, linsēklas, sezamu, saulespuķu, ķirbju u.c., 2/3 no glāzes cukuru un 2 tējkarotes sāls;
2. - Pievieno kilogramu miltu - 500 g rudzu un kviešu pilngraudu un 500 g baltos kviešu miltus. Visu kārtīgi mīca;
3. - Liek mīklu raudzēties siltā telpā 10-12 stundas;
4.- Uzrūgušo mīklu kārto formiņās. To, protams, var darīt arī pirms raudzēšanas procesa, paredzot vietu rūgstošajai masai. P.S. neaizmirsi par ieraugu nākamajai reizei - no gatavās mīklas 3 ēdamkarotes mīklas noglabā ledusskapī;
5. - Formiņas liek cepeškrāsnī un pirmās 15 minūtes cep 220° C, pēc tam temperatūru samazina līdz 180° C. Cep līdz maizīte kļūst brūna, veidojas garoziņa un māja sāk smaržot pēc tikko ceptas maizes;
6. - Gatavo maizi pārklāj ar tīru dvieli.

Lieliski garšos ar zaļumu vai ķiploku sviestiņu vai gluži vienkārši tāpat!

iepriekšējā17. no 50nākamā

Receptes

Ievietoja: Foodtastic! 3. jan 2015 19:48

2 cilvēkiem patīk

Citas šīs lapas galerijas