ZIEMASSVĒTKU TIRAMISU
1 attēls • 23. dec 2013 14:45
Sastāvdaļas:
500 g maskarpones
300 ml espreso kafijas
20 ml apelsīnu liķiera
30 g vaniļas cukura
200 g «dāmu pirkstiņu»
2 olu dzeltenumi*
130 g pūdercukura
30 g lazdu riekstu, plānās šķēlītēs
1 tēj.k. piparkūku garšvielas
100 ml saldā krējuma
Papildinājumi:
* Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc kafiju ar apelsīnu liķier...VairākSastāvdaļas:
500 g maskarpones
300 ml espreso kafijas
20 ml apelsīnu liķiera
30 g vaniļas cukura
200 g «dāmu pirkstiņu»
2 olu dzeltenumi*
130 g pūdercukura
30 g lazdu riekstu, plānās šķēlītēs
1 tēj.k. piparkūku garšvielas
100 ml saldā krējuma
Papildinājumi:
* Izmanto tikai svaigu olu dzeltenumus. Ja par svaigumu šaubies, tad labāk neizmanto.
Pagatavošana:
Bļodā sajauc kafiju ar apelsīnu liķieri, piparkūku garšvielām un pusi vaniļas cukura.
Citā bļodā liec maskarponi, olu dzeltenumus, vaniļas cukuru un cukuru. Puto, līdz krēms ir vijīgs, 1–2 minūtes. Pielej saldu krējumu, saputo, līdz masa ir vijīga.
Kafijā iemērc dāmu pirkstiņus un izkārto uz pamatnes. Pārliec ar krēmu, tad vēl vienu kārtu dāmu pirkstiņu, ko pirms tam ātri iemērc kafijā. Atkal krēmu. Ja sanāk, tad kārto vēl vienu sāni. Kad pēdējais krēms izmantots, uzber lazdu riekstus un liec ledusskapī, lai dažas stundas ievelkas. Pasniedz.
-