Šokolādes deserta bļoda
1 attēls • 10. dec 2013 12:15
Lai pagatavotu šādas bļodiņas, Tev vajadzēs 300g šokolādes (tas uz 10 bļodiņām), un vismaz 10 balonus, labāk kādu arī rezervē, kā arī cepampapīru vai silikona pamatni (kur nolikt sacietēt šokolādi).
1. Piepūt balonus tādā lielumā, kādā vēlies bļodiņas (atceries, ka bļodiņa būs pusbalona izmērā).
2. Izkausē šokolādi ūdens peldē.
3. Uz dēlīša, šķīvja vai citas plakanas virsmas uzklāj cepampap...VairākLai pagatavotu šādas bļodiņas, Tev vajadzēs 300g šokolādes (tas uz 10 bļodiņām), un vismaz 10 balonus, labāk kādu arī rezervē, kā arī cepampapīru vai silikona pamatni (kur nolikt sacietēt šokolādi).
1. Piepūt balonus tādā lielumā, kādā vēlies bļodiņas (atceries, ka bļodiņa būs pusbalona izmērā).
2. Izkausē šokolādi ūdens peldē.
3. Uz dēlīša, šķīvja vai citas plakanas virsmas uzklāj cepampapīru.
4. Uz cepampapīra pietiekamā attālumā vienu no otra uzklāj mazu drusciņu šokolādes, burtiski 1/4 tējkaroti, tajās vietās stiprināsies baloni, lai tie neripotu prom.
5. Katru piepūsto balonu iemērc šokolādē līdz pusei, ja balonu pagrozīsi mērkšanas laikā, tad bļodiņas maliņas būs nevienādas (ja šādu efektu vēlies iegūt).
6. Liec katru šokolādē nosmērēto balonu uz attiecīgajām vietām uz cepampapīra. Ļauj sacietēt ledusskapī apmēram 30min.
7. Ņem sacietējušos šokolādes balonus ārā no ledusskapja un ar nazi vai šķērēm iegriez katrā balonā. Vajag tieši iegriezt, nevis iedurt, jo durot, balons sprāgs un var saplēst arī bļodiņu. Bet iegriežot, tas gaisu izlaidīs un bļodiņa būs sveika un vesela.
Bļodiņas ir ļoti uzmanīgi jāaprūpē. Uzglabā tās ledusskapī līdz pasniegšanai.
Pasniedz ar putukrējumu un svaigām ogām, saldējumu vai citiem gardumiem.
-