Citronu kūka
1 attēls • 8. okt 2013 18:28
Sastāvs:
300 gr cepumu
100 gr sviesta
4 ēdk vārīta ūdens
2 ēdk kakao
1 ēdk pūdercukura
10 gr želatīna
1/2 citrona (noformējumam)
3 vidēja izmēra citroni
3 olas (krēmam)
200 gr cukura (krēmam)
50 gr sviesta (krēmam)
Gatavojam citronu krēmu-citronus kārtīgi nomazgājam un norīvējam dzelteno miziņu.Rīvējiet uzmanīgi,lai netrāpās baltā mizas daļa, jo tad krēms būs rūgts.
Savienojiet sarīvēto mizu ko...VairākSastāvs:
300 gr cepumu
100 gr sviesta
4 ēdk vārīta ūdens
2 ēdk kakao
1 ēdk pūdercukura
10 gr želatīna
1/2 citrona (noformējumam)
3 vidēja izmēra citroni
3 olas (krēmam)
200 gr cukura (krēmam)
50 gr sviesta (krēmam)
Gatavojam citronu krēmu-citronus kārtīgi nomazgājam un norīvējam dzelteno miziņu.Rīvējiet uzmanīgi,lai netrāpās baltā mizas daļa, jo tad krēms būs rūgts.
Savienojiet sarīvēto mizu kopā ar cukuru-kārtīgi samaisiet to kopā.Cukurs paliks jaukā,dzeltenā krāsā.Atstājiet cukuru uz 10-30 minūtēm,lai savelkas un,lai būtu intensīvāks citronu garša.
Izspiediet no citroniem sulu un sakuliet to kopā ar olām.Pievienojiet klāt cukuru ar mizām, lieciet uz lēnas uguns un nepārtraukti maisot vāriet, kamēr krēms ir ieguvis jums vajadzīgā krēma konsistenci.Apmēram 3-5 minūtes.
Cepumus sasmalcinām-pievienojam kakao un izkausētu sviestu,samaisām un atstājam uz 10 minūtēm.
Iegūto masu liekam formā-veidojot augstas malas no cepumu-sviesta masas.Liekam uz 10-15 iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī (180 grādos) Kad kūkas pamatne ir izcepusies, to vajag atdzesēt.
Uzbriedinām želatīnu un pievienojam to citronu krēmam,silda krēmu tik ilgi,lai želatīns pilnībā izkustu-to var darīt arī ūdens peldē, jo ļoti svarīgi ir masu kopā ar želatīnu neuzvārīt.
Krēmu lejiet virsū kūkas pamatnei-dekorējiet ar plānām citrona šķēlēm.
Kūku liekat ledusskapī uz 2-3 stundām.
Pirms pasniegšanas pārkaisiet to ar pūdercukuru.
Lai jums labi garšo!