Aveņu parfē
1 attēls • 14. aug 2013 20:09
Sastāvs:
500 ml saldais krējums
300 gr svaigu aveņu
270 gr aveņu džema (var arī kādu citu)
100 gr cukura
100 gr šokolādes skaidiņu
5 ēdamkarotes apelsīnu sulas
20 gr vanilīna cukura
4 olu dzeltenumi
2 persiki
Persikus nomizo,mīkstumu sagriež nelielos kubiņos un sajauc kopā ar avenēm.Karstā ūdens peldē 5 minūtes kuļam olas dzeltenumus kopā ar cukuru,vanilīna cukuru un apelsīnu sulu.Tad izņemam bļ...VairākSastāvs:
500 ml saldais krējums
300 gr svaigu aveņu
270 gr aveņu džema (var arī kādu citu)
100 gr cukura
100 gr šokolādes skaidiņu
5 ēdamkarotes apelsīnu sulas
20 gr vanilīna cukura
4 olu dzeltenumi
2 persiki
Persikus nomizo,mīkstumu sagriež nelielos kubiņos un sajauc kopā ar avenēm.Karstā ūdens peldē 5 minūtes kuļam olas dzeltenumus kopā ar cukuru,vanilīna cukuru un apelsīnu sulu.Tad izņemam bļodu no siltā ūdens pārliekam aukstajā ūdenī un turpinām kult līdz masa ir pilnībā atdzisusi.
Putojam saldo krējumu.Pie krēma džemu,augļus,ogas un šokolādes skaidiņas.Tad masā iecilājam saldo krējumu,galvenais ir izmaisīt,bet nekult.
Ņemam taisnstūrainu formu un izklājam to ar cepamo papīru-lejam iekšā visu masu un liekam saldētavā, lai kārtīgi sastingst.
Pirms pasniegšanas formiņu iegremdē karstā ūdenī uz dažām sekundēm,tad vieglāk to gardumu būs dabūt laukā.
Dekorējiet ar svaigām ogām un kādu piparmētras lapiņu.
Lai jums izdodas un labi garšo!
-