Maltās gaļas rulete mīklā.
1 attēls • 8. aug 2013 17:00
Sastāvā:
50 gr sviesta
1 paliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 ēdk kapātu pētersīļu
700 gr cūkgaļas maltās gaļas
2 tējk sinepju
1 ola
450 gr kārtainās mīklas
3 cieti vārītas olas
sāls un pipari
1.Cepeškrāsni uzsildām līdz 180 grādiem.
2.Uz lēnas uguns sviestā viegli apcepam sīpolu,ķiploku un pētersīļus.
3.Apcepto sīpolu,ķiploku un pētersīļus liekam maltajā gaļā,pievienojam sinepes un lielāko daļu s...Vairāk
Sastāvā:
50 gr sviesta
1 paliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
2 ēdk kapātu pētersīļu
700 gr cūkgaļas maltās gaļas
2 tējk sinepju
1 ola
450 gr kārtainās mīklas
3 cieti vārītas olas
sāls un pipari
1.Cepeškrāsni uzsildām līdz 180 grādiem.
2.Uz lēnas uguns sviestā viegli apcepam sīpolu,ķiploku un pētersīļus.
3.Apcepto sīpolu,ķiploku un pētersīļus liekam maltajā gaļā,pievienojam sinepes un lielāko daļu sakultas olas(mazliet atstājam ruletes apsmērēšanai),pieliekam piparus,sāli.Vārītās olas griežam gareniski uz pusēm.
4.Mīklu izrullējam veidojot taisnstūri.Izliekam pusi maltās gaļas,izkārtojam sagrieztās olu pusītes un tām pa virsu liekam atlikušo malto gaļu.
5.Mīklas taisnstūra garākajās malās veicam ieslīpus iegriezumus,lai veidojas apmēram 2cm platas strēmeles.Mīklas īsākos galus uzlokam uz augšu aiztaisot ruletes abus galus, un tad ar mīklas strēmelēm aizveram pārējo ruleti,strēmeles liekot pamīšus vienu pāri otrai.
6.Mīklu apsmērēt ar olu un likt uz 40 min. Cepties-līdz garoziņa ir zeltaini brūna.
Lai izdodas un labi garšo!