Biezpiena cepumiņi
1 attēls • 8. jūl 2013 18:43
Biezpiena cepumiņi.
Sastāvs:
400 gr biezpiena
200 gr margarīna
480 gr miltu
cukurs
1/2 tējk sodas
sāls
Margarīnu sarīvējam uz rupjās sakņu rīves, samīcām kopā ar miltiem un biezpienu-pasālām pēc garšas.
Iegūto mīklu izrullējam, veidojam aplīšus. Vienu aplīša pusi iemērcam cukurā-pārlokam uz pusēm, tad pusaplīša vienu pusi iemērcam cukurā un atkal pārlokam uz pusēm. Virsējo pusi arī iemērc cuku...VairākBiezpiena cepumiņi.
Sastāvs:
400 gr biezpiena
200 gr margarīna
480 gr miltu
cukurs
1/2 tējk sodas
sāls
Margarīnu sarīvējam uz rupjās sakņu rīves, samīcām kopā ar miltiem un biezpienu-pasālām pēc garšas.
Iegūto mīklu izrullējam, veidojam aplīšus. Vienu aplīša pusi iemērcam cukurā-pārlokam uz pusēm, tad pusaplīša vienu pusi iemērcam cukurā un atkal pārlokam uz pusēm. Virsējo pusi arī iemērc cukurā,Jāloka ir tā, lai cukurs visu laiku atrodas iekšpusē.
Kad cepumiņš aizlocīts, tad tā galiņu saspiežam,lai viņš nevērtos vaļā, bet, lai maliņas tomēr paplēstos vaļā.
Kārto uz cepampapīra ar cukura pusi uz augšu. Cep 180 grādos līdz zeltaini brūni.