Pildīti kabači
1 attēls • 5. jūl 2013 18:04
Pildīti kabači.
Sastāvs:
1 kg kabači
400 gr maltās gaļas
0,5 gl rīsu
1 gl skāba krējuma
150 gr cieta siera
1 liels sīpols
2-3 daiviņas ķiploka
zaļumi-pētersīļi, vai dilles
sāls, pipari
Kabačus nomizo, sagriež 2 cm biezās ripās, visu izgriež atstājot vismaz 1 cm biezu sieniņu. Ja kabači ir nelieli-tos var pārgriezt gareniski uz pusēm kā laiviņas.
Rīsus izvārīt gatavus, sīpolus sagriezt un apcept...VairākPildīti kabači.
Sastāvs:
1 kg kabači
400 gr maltās gaļas
0,5 gl rīsu
1 gl skāba krējuma
150 gr cieta siera
1 liels sīpols
2-3 daiviņas ķiploka
zaļumi-pētersīļi, vai dilles
sāls, pipari
Kabačus nomizo, sagriež 2 cm biezās ripās, visu izgriež atstājot vismaz 1 cm biezu sieniņu. Ja kabači ir nelieli-tos var pārgriezt gareniski uz pusēm kā laiviņas.
Rīsus izvārīt gatavus, sīpolus sagriezt un apcept.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā-rīsus, gaļu, sīpolus, sāli, piparus.
Pilda ar masu kabačus un tos izliek uz pannas.
Gatavojam mērci- krējumu sajauc ar ķiplokiem, sāli, pipariem un zaļumiem, protams mērci var uzlabot ar jūsu iecienītām garšvielām, vai tomātu mērci.
Ar mērci pārlejam pildītos kabačus pārberam ar rīvētu sieru un liekam cepeškrāsnī uz 40 min 200 grādos.
Ja jūs nevēlieties, lai siers būtu ciets, tad var sieru uzbērt 10 min pirms gatavības.
Labu apetīti, mīļie!