10 dažādas mērces -visām dzīves situācijām.
1 attēls • 30. jūn 2013 08:50
10 dažādas mērces -visām dzīves situācijām.
Skābs krējums(15%)+ pāris ķiploku daiviņas+ sasmalcinātas dilles+ sāls un melnie pipari..Šāda mērce lieliski ies kopā ar kāpostu tīteņiem, kartupeļu pankūkām, dārzeņu kotletēm, vai pie ceptiem kartupeļiem. Droši var izmantot svaigu dārzeņu mērkšanai tajā.
Olīveļļa+citrona sula+sāls+kaltētu garšaugu maisījums (baziliks, oregano, majorāns, timiāns)....Vairāk10 dažādas mērces -visām dzīves situācijām.
Skābs krējums(15%)+ pāris ķiploku daiviņas+ sasmalcinātas dilles+ sāls un melnie pipari..Šāda mērce lieliski ies kopā ar kāpostu tīteņiem, kartupeļu pankūkām, dārzeņu kotletēm, vai pie ceptiem kartupeļiem. Droši var izmantot svaigu dārzeņu mērkšanai tajā.
Olīveļļa+citrona sula+sāls+kaltētu garšaugu maisījums (baziliks, oregano, majorāns, timiāns). Mērce lieliski iet kopā ar dārzeņu salātiem, zivi, vistu un citām gaļām.
Saldais krējums+siers+muskatrieksts+kaltēts ķiploks.Saldo krējumu uzsilda uz pannas pievieno sieru un garšvielas, silda kamēr izkūst siers. Mērce pie makaronu ēdieniem, rīsiem un var arī pārliet kartupeļus.
Sīpols+zaļumi+mīļākās garšvielas. Visu sablenderē, pievienojot nedaudz ūdens. Noderēs marinējot vistu, kartupeļu cepšanai un pie dārzeņiem.
Majonēze+sojas mērce+ķiploka daiviņa+citrona sula+nedaudz sinepes. Būs gardi kopā ar frī kartupeļiem.Var ar šo mērci sasmērēt lavašu, salikt tajā tomātus, sieru, šķiņķi un zaļumus. Vēl var pievienot vistas, baklažānu un tomātu salātiem. Arī būs labi pie kartupeļu salātiem.
Ciedru rieksti+parmezāns+baziliks +itāļu zālītes. Šī ir klasiskā zaļā pesto mērce, ļoti garda! Pie zivs, gaļas, grauzdētas maizes un protams pie kaprēze salātiem (tomāti ar mocarellas sieru)
Dor Blu siers+saldais krējums. Sablenderējas, nedaudz uzsildām un pasniedzam pie makaronu ēdieniem.
Majonēze+nedaudz tomātu mērces+smalki sagriezti marinēti pipargurķīši. Būs labi pie kartupeļu pankūkām, zivs, ceptiem kartupeļiem.
Svaigais biezpiena siers+zaļumi+malti melnie pipari. Pie dārzeņiem, vārītiem kartupeļiem, ceptas zivs.
Tomāti+sīpoli+ķiploki+šķipsniņa sarkano piparu. Tomātus attīra no mizas-sanlenderē kopā ar sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām, uzsildām uz pannas un pasniedzam pie rīsiem, gaļas, vai zivs. Labi iederas pie cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem un kartupeļiem.
-