Gurķi
1 attēls • 23. feb 2014 18:51
Gurķi satur 97% ūdens, 3% šķiedrvielas, 40% kālija, 10% nātrija, 7,5% kalcija, 20% fosfora un 7% hlora. Kā arī gurķi ir vērtīgs joda avots.
Informācija diētu cienītājiem - 100g gurķu satur tikai 14 kkal.
Nozīmīga gurķu sastāvdaļa ir ferments erepsīns, kas šķeļ olbaltumvielas un attīra zarnu traktu, iznīcinot tajā baktērijas un slimību ierosinātājus. Šo procesu veicina augstais ūdens saturs gurķ...VairākGurķi satur 97% ūdens, 3% šķiedrvielas, 40% kālija, 10% nātrija, 7,5% kalcija, 20% fosfora un 7% hlora. Kā arī gurķi ir vērtīgs joda avots.
Informācija diētu cienītājiem - 100g gurķu satur tikai 14 kkal.
Nozīmīga gurķu sastāvdaļa ir ferments erepsīns, kas šķeļ olbaltumvielas un attīra zarnu traktu, iznīcinot tajā baktērijas un slimību ierosinātājus. Šo procesu veicina augstais ūdens saturs gurķos, kurā ir bioloģiski aktīvas vielas organismam ideāli uzņemamā formā.